Onze iPhones zijn ongelooflijk handige kleine technologische wonderen, maar ze kunnen snel hun glans verliezen als de iOS die alles soepel laat lopen begint te spelen. En telkens wanneer Apple een nieuwe update voor iOS uitbrengt, beginnen de online forums zich al snel te vullen met eigenaren die klagen over bugs in het systeem.

Of het nu gaat om een leeglopende batterij of glitches met je favoriete apps, als er problemen optreden, worden we ons er al snel van bewust hoe afhankelijk we zijn van onze telefoons. Dus als je een iPhone-liefhebber bent, laat je iPhone-verzekering dan niet aan het toeval over. Als u verbonden wilt blijven, moet u er immers voor zorgen dat uw technologie veilig is voor schade.

iPhone

Functies en problemen van iOS 15

Lees onze recente gids voor iOS 15 en hoe u er het beste uit kunt halen voor meer informatie over waar u naar uit kunt kijken wanneer u een update uitvoert.

Maar zelfs de beste updates zijn nooit zonder verbindingsproblemen en app-crashes – het maakt echt deel uit van het ontwikkelingsproces. Totdat de update de echte wereld bereikt, weten de techneuten niet altijd hoe ze zullen reageren. De huidige lijst met iOS 15-problemen omvat installatieproblemen, abnormaal leeglopen van de batterij, Bluetooth- en wifi-problemen, app-crashes en een reeks andere technische problemen.

Sommige van deze problemen zijn gloednieuw, terwijl andere inmiddels oude vrienden lijken! Veel iPhone-gebruikers wachten met updaten in de verwachting dat de Apple-technici hun denkcaps zullen gebruiken en eventuele problemen vrij snel zullen oplossen.

Maar als je de update-duik al hebt genomen, lees dan ons advies hieronder over het oplossen van enkele van de meest voorkomende problemen. Ze hoeven niet altijd naar de klantenservice te bellen of naar de Apple Store te gaan – misschien maar een paar minuten vanuit het comfort van uw eigen bank.

Installatieproblemen met iOS 15 oplossen

Een groot probleem bij elke software-update is als de installatie vastloopt. Dit kan verschillende redenen hebben, waaronder onvoldoende opslagruimte, slechte netwerkconditie of een beschadigde app of systeemfout.

Als het downloaden veel langer duurt dan normaal, probeer dan de download te pauzeren en een paar minuten te wachten voordat je het opnieuw probeert. Controleer uw router of de servicepagina van Apple om te zien of er een storing is geweest. Het heeft misschien niets te maken met de update of je telefoon!

De volgende suggestie is een gedwongen herstart. Dit is vaak genoeg om veelvoorkomende softwareproblemen op te lossen en gemakkelijk te doen als u het advies van Apple opvolgt.

Als dit echter niet werkt, kan het nodig zijn om een harde reset uit te voeren. Probeer na het opnieuw opstarten de installatie opnieuw. Zie ons recente artikel over het verschil tussen een harde reset en een zachte reset voor meer informatie over het uitvoeren van een harde reset op verschillende iPhone-modellen. Het is een beetje een laatste redmiddel, maar het kan het antwoord zijn op uw installatieproblemen.

Problemen met het leeglopen van de batterij van iOS 15 oplossen

Merken dat de batterij van je iPhone begint te werken, is een veelgehoorde klacht na een iOS-update. Gelukkig is het vaak slechts een tijdelijk probleem dat wordt veroorzaakt doordat telefoonprocessen op de achtergrond worden uitgevoerd en het systeem de gegevens opnieuw moet indexeren. Het zou na een paar dagen moeten verdwijnen.

Als dit niet het geval is of als u een extreme batterijlading ervaart na het installeren van iOS 15, dan is er een lange lijst met mogelijke boosdoeners en oplossingen. Misschien heb je Achtergrond App Vernieuwen of Auto-Brightness ingeschakeld?

Als geen van deze werkt, is er mogelijk een probleem met de batterij zelf. Als je denkt dat je een defecte batterij hebt, moet je contact opnemen met Apple of je lokale Apple Store over een mogelijke vervanging. Zij zijn de beste mensen om een dergelijk probleem te diagnosticeren en op te lossen.

Houd er rekening mee dat als u de Spotify-app gebruikt, een groot aantal gebruikers problemen heeft opgeworpen over onverwacht leeglopen van de batterij. Dit probleem lijkt nu te zijn verholpen, maar het is de moeite waard om er rekening mee te houden wanneer u een update uitvoert.

Hoe iOS 15 Bluetooth-problemen op te lossen

Nog een ander probleem dat voortdurend terugkeert tijdens iOS-updates, is dat iPhones weigeren verbinding te maken met een Bluetooth-apparaat of de verbinding er willekeurig mee verbreken. Hier zijn een paar beproefde oplossingen die in het verleden hebben gewerkt.

Schakel Bluetooth uit / in: ga naar Instellingen> Bluetooth en schakel uit / in.
Vergeet het Bluetooth-apparaat en maak opnieuw verbinding: Ga naar Instellingen > Bluetooth en druk op de knop ‘i’ naast het Bluetooth-apparaat. Tik op Vergeet dit apparaat en probeer opnieuw verbinding te maken.
Netwerkinstellingen resetten: Open Instellingen> Algemeen> iPhone overzetten of resetten. Tik op Resetten en vervolgens op Netwerkinstellingen resetten. Houd er rekening mee dat uw iPhone hierdoor bekende wifi-netwerken vergeet. Houd dus je wifi-wachtwoord bij de hand.

Als geen van deze oplossingen werkt, neem dan contact op met Apple of het bedrijf dat het apparaat maakt waarmee je verbinding probeert te maken. Als u het probleem ondervindt, is de kans groot dat veel andere gebruikers dat ook zullen zijn. Wellicht hebben zij een oplossing.

iPhone-vergrendelingsscherm

Hoe iOS 15 Wi-Fi-problemen op te lossen
Een zeer vergelijkbare situatie kan van invloed zijn op uw wifi wanneer u iOS hebt bijgewerkt. Als je wordt geplaagd door trage wifi-snelheden of als je iPhone steeds automatisch de verbinding verbreekt, kunnen deze het probleem helpen oplossen.

Controleer of de wifi-router is ingeschakeld en of je binnen bereik bent.

Koppel de Wi-Fi-router en/of modem een minuut los voordat u de stekker weer in het stopcontact steekt.
Schakel Wi-Fi uit / in: ga naar Instellingen> Wi-Fi en schakel uit / in.
Vergeet het Wi-Fi-netwerk en maak opnieuw verbinding: Ga naar Instellingen > Wi-Fi en druk op de ‘i’-knop naast het Wi-Fi-netwerk. Tik op Vergeet dit netwerk en probeer opnieuw verbinding te maken.
Netwerkinstellingen resetten: Open Instellingen> Algemeen> iPhone overzetten of resetten. Tik op Resetten en vervolgens op Netwerkinstellingen resetten. Zoals we eerder hebben opgemerkt, wilt u uw wifi-wachtwoord bij de hand houden.

Hoe iOS 15 Personal Hotspot-probleem op te lossen

Het kunnen delen van uw gegevensverbinding via een persoonlijke hotspot is een functie van onschatbare waarde waar veel iPhone-gebruikers regelmatig gebruik van maken. Helaas heeft iOS 15 hier een probleem mee veroorzaakt. Of het nu helemaal ontbreekt of gewoon niet werkt, bekijk de snelle oplossingen hieronder.

Controleer online of er een probleem is met de service in uw regio en of uw persoonlijke hotspot is ingeschakeld in Instellingen > Persoonlijke hotspot.
Schakel mobiele data uit/in: Ga naar Instellingen > Mobiele data en schakel uit/aan.
Netwerkproviderinstellingen bijwerken: Ga naar Instellingen > Algemeen > Info. Als er een update beschikbaar is, volgt u de instructies op het scherm.
Netwerkinstellingen resetten: Ga naar Instellingen > Algemeen > iPhone overzetten of resetten. Druk op Reset en vervolgens Netwerkinstellingen resetten.
Nogmaals, de altijd behulpzame Apple Support-pagina’s hebben meer informatie over het oplossen van dit probleem met de persoonlijke hotspot.

Hoe iOS 15 FaceTime-problemen op te lossen

Als een van de favoriete apps van veel iPhone-gebruikers, kan het erg frustrerend zijn als FaceTime blijft falen. Vooral als je uitkijkt naar het gebruik van de bijgewerkte versie in iOS 15.

Controleer eerst of er een groen symbool naast het FaceTime-pictogram staat. Als dat zo is, ligt het probleem aan jouw kant en niet aan FaceTime zelf. Als dat het geval is, zorg er dan voor dat uw iPhone is verbonden met wifi of uw mobiele netwerk en dat FaceTime is ingeschakeld in Instellingen. Terwijl je hier bent, zorg ervoor dat je de juiste Apple ID en telefoonnummer vermeld hebt.

Als FaceTime is ingeschakeld en je bent verbonden met wifi of een mobiel netwerk, probeer dan je iPhone opnieuw op te starten. Het werkt voor bijna alles!

Problemen met de iOS 15-app oplossen

Van mobiel bankieren en online winkelen tot sociale media en entertainment, er is voor bijna alles een app. Maar wanneer ze beginnen te crashen, kan dit de goede werking van uw leven echt verstoren. Als een of meer van uw apps problemen beginnen te veroorzaken na het installeren van iOS 15, is de eerste optie om te proberen uw iPhone opnieuw op te starten.

Als dat niet werkt, kan het helpen om de apps bij te werken via de App Store. App-ontwikkelaars werken voortdurend aan hun apps om eventuele iOS-updates te ondersteunen. Dus het updaten of misschien verwijderen van de app en opnieuw installeren kan de oplossing bieden.

Geen vreugde? Dan is het tijd om contact op te nemen met de ontwikkelaar van de app en te kijken of deze op de hoogte is van het probleem. Als dit het geval is, is er mogelijk een handmatige oplossing of wordt u verteld wanneer er een update wordt uitgebracht om het probleem op te lossen.

Problemen met willekeurig opnieuw opstarten van iOS 15 oplossen
Willekeurig opnieuw opstarten is echt vervelend en sommige iPhone-gebruikers hebben gemeld dat de iOS 15-update dit heeft veroorzaakt. Als je een van hen bent, probeer dan je iPhone opnieuw op te starten. Het is misschien helemaal niet te wijten aan de iOS-update. Het kan zijn dat je je apparaat al een tijdje niet hebt uitgeschakeld. Opnieuw opstarten zou het probleem kunnen verhelpen.

Als je nog steeds willekeurige reboots ziet, update dan al je apps. Soms ligt het niet aan je telefoon, maar aan de apps die je gebruikt. En als u een app vindt die defect is, verwijdert u deze en kijkt u of dat de zaken verbetert. Als dit niet werkt, bel dan de klantenservice van Apple.

Problemen met het touchscreen van iOS 15 oplossen
Het vinden van uw touchscreen reageert niet meer na een update is zeer zorgwekkend. Maar dit is al jaren een veelvoorkomend probleem. Dus probeer deze oplossingen.

Forceer het opnieuw opstarten van uw telefoon – Een snelle manier om problemen met een vastgelopen touchscreen op te lossen.
Apps bijwerken – Als het touchscreen niet meer reageert bij het gebruik van bepaalde apps, kan het probleem bij hen liggen in plaats van bij uw apparaat.
Harde reset – Daarom is het altijd verstandig om ervoor te zorgen dat er een back-up van je iPhone wordt gemaakt.

iPhones zijn ontworpen om bij dagelijks gebruik behoorlijk wat klappen te doorstaan. Maar ze zijn niet onverwoestbaar. Als je gadget beschadigd raakt als gevolg van een ongeluk en je hebt een iPhone-verzekering afgesloten via Gadget Cover, dan heb je geluk. In tegenstelling tot sommige insurebooks en Instagram is er een enorm scala aan apps die afhankelijk zijn van de GPS van je iPhone om goed te kunnen werken. Dus als deze beginnen te spelen na de iOS 15-update, kan er een probleem zijn met GPS. Probeer het volgende om dit probleem op te lossen.

Start je iPhone opnieuw op.

Ga naar Instellingen en schakel Vliegtuigmodus in en uit.
Ga naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen en tik op de app die problemen geeft. Als u Nooit hebt geselecteerd, werkt GPS niet.
Ga naar Instellingen > Privacy > Locatieservices en schakel Locatieservices uit. Wacht een paar seconden voordat u het weer inschakelt.
Ga naar Instellingen > Algemeen > Resetten en tik op Netwerkinstellingen resetten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *