De 11e versie van Android is eindelijk hier, met nieuwe gespreksfuncties, een schermopnametool en meer controle over uw privacy en gegevens.

Volgens Google gaat het bij de nieuwste release allemaal om u te helpen bij wat belangrijk is op uw telefoon.

Gesprekken tussen berichten-apps zijn nu te vinden in een speciale ruimte in het meldingengedeelte, waardoor het gemakkelijk is om uw chats op één plek te beheren. U kunt ook prioriteit geven aan gesprekken met de belangrijkste mensen in uw leven, zodat u nooit een belangrijk bericht mist.

Android 11 introduceert ook Chat Bubbles die kunnen worden ingesteld om boven andere apps te verschijnen, zodat je snel een gesprek met iemand kunt voeren zonder tussen verschillende apps te hoeven wisselen.

Met ingebouwde schermopname kun je nu het scherm opnemen – met geluid van de microfoon, het apparaat of beide – zonder dat je een app van derden nodig hebt.

Met een functie voor slimme apparaten heb je op één plek toegang tot al je verbonden apparaten, zoals je thermostaat of slimme lampen, door de aan/uit-knop ingedrukt te houden. Je hoeft dus niet meerdere apps te openen.

En de mediabedieningen zijn opnieuw ontworpen om het gemakkelijker te maken om de uitvoer voor uw audio- of video-inhoud te schakelen, wat betekent dat u snel kunt schakelen tussen hoofdtelefoon, telefoonluidspreker, slimme luidspreker en tv terwijl u in dezelfde track of video zit.

Voor degenen met compatibele auto-entertainmentsystemen: Android Auto werkt nu draadloos voor alle telefoons met Android 11. Voorheen konden alleen Pixel- en Samsung-telefoons dit doen.

Privacywijzigingen in de nieuwe versie omvatten eenmalige machtigingen, waardoor u apps voor eenmalig gebruik – in plaats van eeuwigdurend – toegang kunt geven tot uw microfoon, camera en locatie. En voor apps die je al een tijdje niet hebt gebruikt, zal Android nu de machtigingen automatisch resetten.

Zoals Wired opmerkt, zijn Android-software-updates notoir traag om uit te rollen, dus nog niet alle telefoons kunnen Android 11 downloaden. Het zou echter beschikbaar moeten zijn op Google Pixel 2 of nieuwere apparaten, evenals geselecteerde OnePlus-, Xiaomi-, Oppo- en Realme-telefoons en Android One-apparaten.

Zorg ervoor dat u een back-up van uw telefoon maakt voordat u een software-update downloadt.

Om te controleren of u de update kunt downloaden, gaat u naar Instellingen > Systeem en tikt u vervolgens op Geavanceerd > Systeemupdate. Het zou dan moeten beginnen met zoeken naar de update, of u kunt op Controleren op update tikken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *