Het maakt niet uit hoe goed ontworpen of zorgvuldig vervaardigd een mobiele telefoon is, ze zullen nooit perfect zijn. Zelfs als je het nieuwste aanbod van Apple, Samsung, Huawei of een van die andere slimme smartphonefabrikanten hebt opgepikt, zullen er op een gegeven moment technische problemen zijn. En als we voor zo veel op hen vertrouwen, kan het erg stressvol zijn om de oplossing uit te werken als er iets misgaat.

Om u te helpen weer op weg te gaan naar mobiel nirvana, hebben we enkele van de meest voorkomende iPhone- en Android-problemen samengesteld die u kunt tegenkomen. En enkele snelle oplossingen die u kunnen helpen een oplossing te vinden zonder u pijn in uw hoofd te bezorgen – of uw portemonnee!

Onthoud echter dat als u de oplossing niet kunt vinden, het vaak de moeite waard is om de experts erbij te betrekken. De juiste verzekering voor iPhones is een van de beste manieren om de hulp te krijgen die je nodig hebt, wanneer je die nodig hebt, en voor een geweldige prijs. Als u uw kostbare gadget wilt beschermen tegen defecten, schade, diefstal en zelfs verlies, vraag dan vandaag nog een snelle offerte aan bij Gadget Cover.

Veelvoorkomende iPhone-problemen en hoe u ze kunt oplossen
Wit scherm van de dood
Het beruchte ‘witte scherm des doods’, zo gevreesd door iPhone-bezitters, is niet altijd zo erg als het op het eerste gezicht lijkt. De twee meest voorkomende boosdoeners voor dit probleem zijn een mislukte software-update of een hardwareprobleem.

De eenvoudigste route naar een oplossing is om uw apparaat eenvoudig opnieuw op te starten. Als dit niet werkt, kunt u een fabrieksreset uitvoeren, proberen de iPhone in de herstelmodus of zelfs in de Device Firmware Update (DFU) -modus te zetten.

Onthoud echter dat deze opties al uw instellingen en gegevens wissen, dus hopelijk maakt u regelmatig een back-up!

Waterschade

Dit is geen probleem dat alleen iPhones treft, maar iPhone-bezitters kunnen avontuurlijk zijn – waardoor ze een groter risico kunnen lopen. Als een waterig lot je geliefde iPhone overkomt, doe dan het volgende:

Schakel het onmiddellijk uit en haal het uit de hoes.
Droog de buitenkant van de iPhone zo snel mogelijk af.
Verwijder de simkaart.
Leg de iPhone op een vlakke, open en goed geventileerde ruimte om te drogen (een dag of twee om veilig te zijn).
Stop het NIET in een zak rijst! Als je wilt, kun je het bewaren met zakjes silicagel om vocht te helpen absorberen.
Wanneer u het weer inschakelt, moet u zo snel mogelijk een back-up van uw gegevens maken.
Bekijk onze recente gids over hoe je de tekenen van waterschade op je telefoon kunt herkennen.

Problemen met de levensduur van de batterij
Een snel leeglopende batterij is een veelvoorkomend probleem bij iPhone-gebruikers, vooral na een van die iOS-upgrades waar we allemaal dol op zijn! Er zijn tal van manieren om de levensduur van de batterij van je iPhone te verlengen, inclusief een harde reset en het controleren van het gebruik van je apps om te zien wat er stroom verbruikt, alsof er geen morgen is!

Zwart scherm van de dood

Vergelijkbaar met het witte scherm van de dood, klinkt het zwarte scherm van de dood vaak erger dan het in werkelijkheid is. Voordat je gek begint te worden, zijn er enkele vrij eenvoudige oplossingen. Ten eerste heb je misschien gewoon een lege batterij en moet je opladen – eenvoudig op te lossen, op voorwaarde dat je een oplader hebt.

Als het scherm zwart is maar de iPhone nog steeds lijkt te werken, heb je mogelijk een softwareprobleem. Start gewoon uw apparaat opnieuw op en kruis uw vingers. Het kan ook een probleem zijn met een app die moet worden bijgewerkt of iets probeert te laden. Gewoon bijwerken en opnieuw opstarten en het zou goed moeten komen.

Ja, we kunnen worden beschuldigd van overdreven reageren, maar onze iPhones zijn een vitale reddingslijn. Dus als er iets misgaat, kunnen we boos worden! En wie kan het ons kwalijk nemen?

iPhone oververhit

Er zijn veel eenvoudige redenen waarom uw iPhone oververhit kan raken, maar het is altijd zorgwekkend wanneer dit gebeurt. Om oververhitting te verhelpen, plaatst u de iPhone eerst in een koelere omgeving, uit de buurt van hitte of direct zonlicht (niet de koelkast).

Haal het ook uit de hoes en zet het een paar minuten uit om af te koelen.

iPhone bevriest

Nee, we bedoelen niet dat je je iPhone ’s nachts op de skipiste hebt achtergelaten! Soms kan uw iPhone vastlopen op het Apple-logo of apps bevriezen of stoppen onverwachts. Het probleem wordt meestal opgelost door de app te sluiten en uw apparaat opnieuw op te starten.

Zo niet, dan kan het zijn dat je niet de laatste update hebt. Of misschien ondersteunt de laatste iOS-update de app niet meer? Installeer opnieuw en kijk wat er gebeurt. Mogelijk moet u op zoek naar een alternatieve app om te gebruiken.

Nabijheidssensor werkt niet

Deze handige sensor detecteert hoe dicht de iPhone bij je gezicht is. Dus wanneer u het tegen uw oor houdt om te praten, schakelt het het scherm automatisch uit, waardoor de batterij langer meegaat en u voorkomt dat u per ongeluk op een knop tikt tijdens het praten.

Dit probleem kan worden veroorzaakt door een software- of hardwareprobleem en komt soms voor als je scherm is vervangen. Start uw telefoon opnieuw op voordat u doorgaat naar een fabrieksreset of DFU-modus om het probleem op te lossen.

Scherm problemen

Oké, als je scherm gebarsten of beschadigd is, moet je een bezoek brengen aan een professional. Maar vaak zijn problemen niet zo terminaal. Krassen zijn thuis te repareren met de juiste materialen.

Een aanraakscherm dat aan het spelen is, kan gewoon betekenen dat het nat of vies is. Maak het scherm schoon met een geschikte doek, herstart en het probleem zou opgelost moeten zijn. Zo niet, wis dan de cache en kijk of dat helpt om dingen in beweging te krijgen.

Gelukkig dekken we voor iPhone-verzekeringen zelfs kleine schermscheurtjes.

Problemen met microfoon en luidspreker

iPhones zijn gemaakt voor communicatie, dus als je problemen begint te krijgen met je microfoon of luidspreker, kan het snel erg irritant worden. Uitzoeken waarom je iPhone-microfoon niet werkt, kan heel vervelend zijn, maar het is gemakkelijk als je enkele eenvoudige stappen volgt om de route van het probleem te vinden.

Mislukte Bluetooth-verbinding

Het hebben van de juiste accessoires helpt gebruikers echt om het meeste uit hun iPhones te halen, dus het kan een echte nachtmerrie zijn als de apparaten niet kunnen worden gekoppeld. Ga naar Instellingen en schakel Bluetooth uit en weer in. Start vervolgens uw iPhone opnieuw op. Als alternatief kunt u de vliegtuigmodus schakelen.

Als deze oplossing niet werkt, ga dan naar Instellingen > Bluetooth en selecteer ‘Vergeet dit apparaat’. Probeer vervolgens opnieuw om de twee apparaten te koppelen. Terwijl je bezig bent, controleer je of er iOS-updates zijn, omdat dit vaak het probleem oplost.

Als je dol bent op je dure Bluetooth-accessoires, dekt de iPhone-verzekering met Gadget Cover ze tot £ 150 als ze tegelijk met je iPhone verloren, gestolen of beschadigd raken.

Veelvoorkomende problemen met Android-telefoons en hoe u deze kunt oplossen
Batterij leeglopen
Een veel voorkomend probleem voor Android-gebruikers is het gevoel dat ze hun telefoon voor altijd opladen. Snel leeglopen van de batterij is een grote ergernis, vooral als het niet beperkt is tot activiteiten met een typisch hoog stroomverbruik, zoals het opnemen van video’s of het spelen van games.

De meeste gebruikers vinden dat een app van derden de belangrijkste boosdoener is – het verwijderen van de app zou het probleem moeten oplossen. Het verlagen van de helderheid van het scherm heeft ook een grote invloed op de levensduur van de batterij. Dat gezegd hebbende, soms is een nieuwe batterij de enige oplossing.

Gaat langzaam

Helaas lijken prestatieproblemen altijd een probleem van Android te zijn. Als uw telefoon langzaam werkt, traag is of er lang over doet om te reageren, kan het eenvoudig zijn om uw telefoon opnieuw op te starten. Probeer anders een van deze:

Controleer of uw besturingssysteem en apps up-to-date zijn.
Controleer de opslag van je telefoon – een veelvoorkomende oorzaak van verminderde prestaties.
Start op in Veilige modus om te controleren of apps van derden het probleem zijn.
Stop apps die op de achtergrond draaien.
Voer een fabrieksreset uit.
Ontwerpramp op het startscherm
Fabrikanten stellen je startscherm niet altijd helemaal in zoals je zou willen. Van overbodige zoekbalken tot irritante nieuwsstreams, er kunnen veel dingen zijn waar je zonder zou kunnen en sommige dingen die je echt leuk zou vinden op je startscherm.

Probeer een van de enorme aantallen beschikbare Android-draagraketten van derden uit die u een geheel nieuwe indeling van het startscherm kunnen bieden.

Rotatie die ons aan het draaien houdt
Hoewel het geweldig is dat onze telefoons weten of ze dingen in portret- of landschapsmodus moeten weergeven, kunnen ze soms te gevoelig zijn. Snel heen en weer fladderen tussen oriëntaties kan ertoe leiden dat we ons een beetje zeeziek voelen! Het uitschakelen van automatisch draaien zou voldoende moeten zijn.

Connectiviteit raadsels

Wi-Fi- en Bluetooth-verbindingen zijn van vitaal belang voor de goede werking van uw slimme Android-telefoon, dus als zich problemen voordoen, kunnen deze een echte hoofdpijn zijn. Een simpele en vaak succesvolle oplossing is om de vliegtuigmodus een paar minuten aan te zetten.

Hiermee worden Wi-Fi en Bluetooth in wezen uitgeschakeld en vervolgens weer ingeschakeld wanneer u uit de vliegtuigmodus komt. Soms zijn de oudste IT-oplossingen nog steeds de beste!

Apps kunnen niet worden gesynchroniseerd

Van fitness-apps tot e-mails en foto’s, synchronisatie tussen je telefoon en apps is essentieel voor een soepele werking. Als synchroniseren niet werkt, controleer dan eerst of u verbonden bent met internet en controleer vervolgens of de app om de een of andere reden niet werkt. Verwijder ten slotte de app en installeer deze opnieuw.

Google Play-problemen

Van apps die niet downloaden naar de Play Store die herhaaldelijk crashen, dit kunnen terugkerende problemen zijn voor Android-bezitters. Om dit op te lossen, wist u de cache en geschiedenis van Google Play en start u uw telefoon opnieuw op.

Telefoon laadt niet op

Als je telefoon niet oplaadt, wanhoop dan niet! Er zijn veel eenvoudige redenen waarom een telefoon niet oplaadt en die thuis vaak eenvoudig kunnen worden opgelost. Van het schoonmaken van vuile poorten tot het vervangen van een beschadigde oplaadkabel of voedingsadapter, er kan een oplossing binnen handbereik zijn.

Problemen met websites oplossen

Antwoorden op veel andere iPhone- en Android-problemen zijn te vinden op websites voor het oplossen van problemen, zoals Apple Support en Google Support. Terwijl websites zoals Downdetector van onschatbare waarde zijn om erachter te komen wanneer uw favoriete services niet beschikbaar zijn of problemen hebben. Het is tenslotte misschien niet uw telefoon die de schuld heeft!

Wanneer schakel je de experts in?

Als je al het bovenstaande hebt geprobeerd en het heeft niet geholpen, dan is het misschien tijd om contact op te nemen met een expert. Hardwareproblemen aan de binnenkant van uw telefoon kunnen om verschillende redenen optreden. Een valpartij, waterschade of een interne storing kan voor u bijzonder lastig zijn om thuis op te lossen.

Er kan iets zijn gebeurd doordat er een kabel is losgeraakt door een botsing. Hoewel reparatieprocedures vrij eenvoudig kunnen zijn voor een expert, kan schade zoals een gebroken scherm aanzienlijk zijn en een zware tol eisen van uw portemonnee.

Probeer dergelijke problemen nooit zelf op te lossen, omdat u uiteindelijk meer schade kunt aanrichten. Zonder de juiste tools of kennis zou je op een ramp af kunnen stevenen. Maak de zaken niet erger door zelfreparatie te proberen, zodat u een paar kilo kunt besparen. Neem altijd contact op met een expert die weet wat hij doet.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *