Apple iPhone 15-release

We hebben veel geruchten gehad dat Apple zou overstappen op USB-C op de iPhone 15-reeks. Deze grote stap is tot stand gekomen dankzij nieuwe EU-regelgeving, die vanaf volgend jaar volledig van kracht wordt. Maar Apple is Apple. Wanneer gedwongen om iets te doen, heeft zijn werk altijd een voorbehoud.

Dus wat is de twist? Een nieuw gerucht kwam uit China. Er staat dat Apple van plan is een op maat gemaakt geïntegreerd circuit te gebruiken voor de USB-C-poort van de iPhone 15-serie. En met dat op zijn plaats, staan ​​iPhones met USB-C-poorten mogelijk alleen de onderdelen toe die Apple autoriseert. Met andere woorden, u kunt er mogelijk niet alle USB-accessoires mee gebruiken.

BLIKSEMBEPERKINGEN BLIJVEN MOGELIJK IN IPHONE 15
Klinkt het nieuwe geïntegreerde aangepaste circuit met beperkingen bekend? Het is omdat Apple hetzelfde heeft gedaan met zijn Lightning-poort. Het authenticatieproces dat in het circuit is ingebouwd, zorgt ervoor dat het “Dit accessoire wordt niet ondersteund” wanneer u iets probeert te gebruiken dat niet “gemaakt voor iPhone” is.

USB-C-poort op iPhone

Nu, ja, deze USB-C-beperking voor de iPhone 15-reeks is slechts een gerucht. We hebben er geen concreet bewijs voor. Je moet het dus zeker met een korreltje zout nemen. Toch is het niet iets onmogelijks voor Apple.

Momenteel weten we niet eens of de aangepaste chip een grote impact zal hebben op de line-up van de iPhone 15. Maar van wat we kunnen speculeren, kunt u mogelijk niet genieten van bepaalde functies, zoals snel opladen en hoge datasnelheden met de niet-“authentieke” accessoires.

USB Type-C versus bliksempoort

Met andere woorden, alle accessoires werken mogelijk nog steeds op de iPhone 15-telefoons. De EU zou ingrijpen als Apple de bruikbaarheid van zijn USB-C-accessoires zou beperken. Dus dat valt buiten de vergelijking. Maar die niet “authentieke” accessoires zullen een beperkte functionaliteit hebben.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *