Slimme horloge

Google gebruikte zijn Pixel-assortiment om een standaard te zetten voor Android-telefoons. Hier nam de technologiegigant de volledige controle over de Android-ervaring en bood gebruikers een naadloze Android-interactie, waarbij de Android-besturingssoftware werkte zoals bedoeld, op een telefoon die door Google was gemaakt.
Dus, gaat Google hetzelfde doen met Wear OS (voorheen bekend als Android Wear)? De geruchten lijken er zeker op te wijzen dat Google bezig is met de lancering van een eigen Google Pixel Watch. Hier is alles wat we tot nu toe weten:
De draagbare markt heeft de afgelopen jaren veel succes gekend, waarbij de Apple Watch een van de meest dominante smartwatches is die er zijn. Tot nu toe was Wear OS een beetje een zijproject voor Google, maar het is niet verwonderlijk dat ze nu serieus worden en misschien een deel van de actie willen.

Er werd lang verwacht dat Google uiteindelijk hun eigen smartwatch zou uitbrengen, maar een recent rapport van de betrouwbare Twitter-leaker Evleaks heeft, zoals T3 het uitdrukt, brandstof op het vuur gegooid. Hij beweert dat Google tijdens het herfsthardware-evenement van het bedrijf de Pixel 3, Pixel 3 XL, tweede generatie Pixel Buds en, volgens een “betrouwbare bron – met veel vertrouwen”, een horloge met het merk Pixel zal uitbrengen.

Google zal waarschijnlijk een tijdje niets officieels over dat evenement zeggen, maar op basis van de timing van eerdere evenementen kunnen we verwachten dat het in oktober zal plaatsvinden.

Bovendien suggereert een rapport van WinFuture dat Google drie verschillende versies van de Pixel Watch in ontwikkeling heeft en dat het apparaat zich in het tweede niveau van ontwerpverificatie bevindt.

Er is natuurlijk geen idee van wat de Pixel Watch gaat kosten, maar aangezien het Pixel-assortiment meestal high-end is met gemiddelde prijzen op vlaggenschipniveau, wordt aangenomen dat het een high-end prijskaartje zal hebben.

Functies
Hoewel Google, niet verwonderlijk, heel stil blijft over mogelijke Google Pixel Watch-functies, benadrukte Tech Radar de belangrijkste functies die gebruikers zouden willen zien van een Google Pixel Watch (en wat de technologiegigant zeker zou moeten overwegen om toe te voegen als hij dat inderdaad wil). neem de Apple Watch aan):

Draaibare kroon of bezel – Een belangrijk onderdeel van Android Wear 2.0 was het herontwerp om ervoor te zorgen dat het goed werkte met roterende bezels en kronen. Weinig horloges hebben dat omarmd, dus misschien zal Google het eindelijk gebruiken met het Google Pixel-horloge?
In-display vingerafdrukscanner – De meeste smartwatches gebruiken pincodes voor beveiliging, dus het toevoegen van in-display vingerafdrukken zou Google echt helpen onderscheiden van de rest van de smartwatch-markt.
Zwembestendig – We hebben het niet alleen over stof- en waterbestendigheid. Veel mensen gebruiken hun smartwatches als fitnesstracker, maar slechts weinigen hebben een IP-certificering die hoog genoeg is om deze in het zwembad te kunnen dragen. Hopelijk biedt Google gebruikers de mogelijkheid om hun lengtes bij te houden.
Geweldige batterijduur – De droom zou zijn om een smartwatch te hebben die na twee dagen intensief gebruik niet meer hoeft te worden opgeladen.
NFC-betalingen – Lijkt eenvoudig, maar veel Wear OS-horloges hebben geen ingebouwde NFC. Dit zou een geweldige toevoeging zijn voor gebruikers om hun Google Pay met hun pols te kunnen gebruiken.
Focus op fitness – Zoals we eerder vermeldden, gebruiken steeds meer mensen hun smartwatches als fitnesstrackers, aangezien fabrikanten het belang van fitness inzien. Het zou geweldig zijn als Google een Wear OS-horloge zou kunnen maken dat echt alle topfuncties voor fitnesstracking levert.
Geweldig ontwerp – Helaas lijken veel smartwatch-fabrikanten meer tijd en moeite te steken in de functies en eindigen ze met een onhandig ontwerp. Laten we hopen dat Google een bomvolle smartwatch kan maken die we niet zullen schamen om te dragen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *