iPhones zijn niet alleen een flinke investering: ze gaan overal mee naartoe – naar het werk, op vakantie en tijdens een avondje uit. Ze bevatten ook een schat aan persoonlijke informatie. Daarom is het belangrijk om vertrouwd te raken met de stappen die u moet nemen als uw iPhone wordt gestolen.

Afgezien van kostbare foto’s en video’s, vertrouwen we steeds meer op onze telefoons om veel van onze dagelijkse communicatie en transacties uit te voeren, en koppelen we ze zonder nadenken aan onze betaalpassen en e-mailaccounts.

Als onze apparaten in verkeerde handen vallen, kunnen we worden opgezadeld met torenhoge telefoonrekeningen en zorgwekkende datalekken.

Gelukkig kun je genoeg doen om je iPhone en de inhoud ervan te beschermen. Van het gebruik van de beveiligingsmaatregelen die worden geboden door de Zoek mijn-app tot het contact opnemen met uw internetprovider, alles is niet verloren als er een diefstal plaatsvindt – vooral als u van alles een back-up hebt gemaakt!

Zorg ervoor dat je een betrouwbare dekking hebt vanaf de eerste dag van je iPhone-bezit. Aan Apple-smartphones hangen behoorlijke prijskaartjes, dus het is een slimme zet om uw investering te beschermen met een gespecialiseerde verzekering. U kunt immers nooit uitsluiten dat uw apparaat wordt gestolen, kwijtraakt of beschadigd raakt.

Gebruik de Zoek mijn-app

Als u de Zoek mijn-app eerder hebt ingeschakeld, kunt u deze gebruiken om uw iPhone te lokaliseren en te herstellen en uw persoonlijke gegevens veilig te houden.

Gebruik de Zoek mijn-app op een alternatief Apple-apparaat of log in op uw account op icloud.com/find online. U kunt vervolgens controleren waar uw telefoon zich bevindt door op de optie iPhone zoeken te tikken.

Selecteer het apparaat dat u wilt lokaliseren: kies uw iPhone om een kaart te bekijken die de locatie aangeeft. Als je iPhone in de buurt is, kun je een geluid genereren waarmee jij of iemand anders hem kan herstellen.

Als u ‘Delen met gezin’ hebt geactiveerd, kan een ander gezinslid u helpen door met zijn eigen Apple ID in te loggen bij iCloud. Ze kunnen dan elk apparaat lokaliseren dat aan uw Family Sharing-account is gekoppeld.

Als je zeker weet dat je iPhone is gestolen, doe dan aangifte bij de politie. Ze kunnen om het serienummer van je iPhone vragen; u kunt niet verwijzen naar uw fysieke iPhone, maar u kunt het serienummer van uw apparaat nog steeds vinden op de volgende plaatsen:

Op de originele verpakking die erin zat.

Door naar je iTunes-voorkeuren te gaan en het tabblad Apparaten te selecteren.
Op de originele bon of factuur die is uitgegeven toen u uw iPhone kocht.
U moet uw netwerkprovider ook laten weten dat uw telefoon is gestolen. Zodra je ze hebt geïnformeerd, kunnen ze je account opschorten, waardoor alle sms-berichten, oproepen en gegevensgebruik op je iPhone worden geblokkeerd.

Hoe vergrendel ik mijn gestolen iPhone?
Om je iPhone te vergrendelen, moet je de functie Markeren als verloren gebruiken.

Zodra u zich op de Zoek mijn-app of iCloud-site bevindt, selecteert u het tabblad Apparaten en selecteert u vervolgens uw ontbrekende iPhone.

Zoek de optie Markeren als verloren en selecteer Activeren. Hiermee wordt uw gestolen iPhone op afstand vergrendeld door een nieuwe toegangscode te genereren.
Selecteer Doorgaan en als je wilt, kun je je telefoonnummer invoeren zodat het wordt weergegeven op het vergrendelscherm van je iPhone, zodat iedereen die je telefoon terugvindt je kan bellen en je kan laten weten dat hij is gevonden.
Als je wilt, kun je ook Volgende kiezen en een aangepast bericht typen waarin je iedereen die het leest, vraagt contact met je op te nemen en je vermiste iPhone terug te sturen. Tik hierna op de optie Activeren.
Nadat u Markeer als verloren hebt geactiveerd, wordt Apple Pay uitgeschakeld (als het op uw iPhone is geïnstalleerd) en wordt er een bevestigingsbericht verzonden naar het primaire e-mailadres dat aan uw Apple ID is gekoppeld.

Als u uw iPhone later kunt herstellen, kunt u deze ontgrendelen met uw persoonlijke toegangscode.

Hoe wis ik op afstand de inhoud van mijn gestolen iPhone?
Onze iPhones bevatten veel privégegevens, dus als de jouwe wordt gestolen, wil je misschien de inhoud op afstand wissen, zodat dieven er niet aan kunnen komen.

Door de optie Wis dit apparaat te selecteren, kunt u uw persoonlijke gegevens wissen, zoals details van kaarten die zijn gekoppeld aan Apple Pay, samen met creditcard- en debetkaartgegevens.

Wees gewaarschuwd: als je dit eenmaal hebt gedaan, kun je je telefoon niet meer vinden met de Zoek mijn-app.

Volg deze stappen om uw apparaat op afstand te wissen:

Ga naar de Zoek mijn-app en selecteer vervolgens het tabblad Apparaat.
Selecteer uw iPhone als het apparaat dat u wilt wissen.
Scroll naar beneden om de optie Wis dit apparaat te zoeken en te selecteren.
Klik op Wis dit apparaat.

Wat moet ik doen als ik de Zoek mijn-app niet heb geactiveerd?
Als u de Zoek mijn-app niet hebt ingeschakeld, kunt u deze helaas niet gebruiken om uw gestolen iPhone op te sporen.

U kunt echter nog steeds verschillende veiligheidsmaatregelen nemen om uw privégegevens te beschermen:

Meld uw gestolen telefoon bij uw mobiele provider: dit voorkomt dat anderen uw apparaat kunnen gebruiken om te sms’en, te bellen of gegevens te gebruiken, waardoor u een mogelijk hoge telefoonrekening kunt besparen.
Geef uw gestolen telefoon door aan de politie.
Stel uw Apple ID-wachtwoord opnieuw in: als u dit eenmaal hebt gedaan, heeft niemand anders toegang tot Apple-services zoals iCloud, iTunes en iMessage vanaf uw gestolen iPhone.
Reset wachtwoorden voor accounts die aan uw iPhone zijn gekoppeld – Facebook, uw e-mailaccounts en alle andere waarover u zich zorgen maakt.
Bescherm je iPhone
U kunt alle voorzorgsmaatregelen nemen, maar de kans op diefstal is niet uit te sluiten. Een iPhone-verzekering is een absolute must-have als u in een Apple-handset investeert, aangezien deze apparaten duur zijn om te vervangen als ze beschadigd, verloren of gestolen worden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *