Wanneer u een probleem ondervindt met uw iPhone, kan dit aanvoelen als het einde van de wereld. We zijn zo afhankelijk geworden van onze smartphones dat het idee om het op te sturen voor reparatie verre van ideaal is.

Natuurlijk weet je diep van binnen dat je zonder hem zult overleven totdat hij weer gerepareerd is, maar voor veel mensen willen ze er liever helemaal geen afstand van doen.

Het is een van de redenen dat je zoveel mensen ziet rondlopen met een gebarsten scherm of bekraste behuizing – dat en het feit dat het een aardige cent kan kosten om een iPhone te laten repareren.

Helaas maakt het niet uit hoe voorzichtig u bent met uw gadget, ongelukken kunnen en zullen gebeuren, dus het afsluiten van een iPhone-verzekering is een must.

Gadget Cover-polissen kunnen uw iPhone beschermen tegen zaken als accidentele schade, vloeistofschade en diefstal, en u kunt betalen voor extra bescherming tegen verlies.

Soms gaat er buiten uw schuld iets mis met een iPhone, want dat is nu eenmaal wat technologie van tijd tot tijd doet.

Als je een probleem hebt met je iPhone, kun je garanderen dat iemand ergens hetzelfde probleem heeft ervaren of ervaart als jij.

Hoewel dat in sommige gevallen weinig comfort biedt, is er soms een snelle oplossing die ervoor zorgt dat uw iPhone weer volledig werkt.

We hebben zes van de meest voorkomende iPhone-problemen van Apple-gebruikers verzameld (op basis van de online gemelde problemen) en wat u moet doen om uw specifieke probleem te verhelpen. Daar gaan we…

Gebroken scherm

Uit een onderzoek van Mintel uit 2018 bleek dat bijna een kwart (24%) van de smartphonebezitters in het VK de afgelopen twee jaar het scherm van hun mobiele telefoon heeft gebroken.

Gezien hoeveel we onze telefoons nu gebruiken, is dat verrassend? Het enige dat nodig is, is een handbeweging of een duwtje in de rug om je iPhone te laten vliegen en als je pech hebt, zal hij met de voorkant naar beneden landen en barsten.

Om zich op een dergelijk scenario voor te bereiden, zei 57% van de smartphonebezitters dat ze hun oude telefoon als back-up hebben bewaard.

Ruim een kwart van de respondenten (26%) zegt een verzekering voor hun telefoon te hebben afgesloten, maar dat betekent nog steeds dat driekwart van de smartphonebezitters onbeschermd rondloopt.

Adrian Reynolds, senior technologieanalist van Mintel, merkte op: “Schermreparatie wordt een steeds duurder wordende kwestie, vooral onder jongeren, aangezien de kosten van smartphones blijven stijgen.

Dit komt vooral door het toegenomen gebruik en het feit dat de meeste jonge consumenten hun telefoon altijd bij zich hebben.”

Als je een zware iPhone-gebruiker bent – en zelfs als je dat niet bent – is er een sterk argument om te investeren in een stevige beschermhoes zoals deze voor de nieuwe iPhone 11.

Het plaatsen van een film van gehard glas over uw scherm helpt ook om uw iPhone-scherm te beschermen in geval van een ongeluk.

reparatietip

Zonder de kennis en materialen is het zelf repareren van een gebroken scherm geen optie – je zult het naar een reparatiewerkplaats moeten brengen.

De kosten voor het repareren van een kapot scherm hangen af van welk model je hebt.

Waterschade

Moderne iPhones zijn gebouwd om tot op zekere hoogte waterbestendig te zijn, maar dit verschilt van model tot model. En als het scherm of de batterij van uw apparaat is vervangen, kan de bescherming tegen welke schade dan ook worden aangetast.

De iPhone 11 Pro en 11 Pro Max hebben elk een IP68-classificatie. Volgens Apple zijn deze apparaten bestand tegen een diepte van maximaal vier meter gedurende 30 minuten – dat is het dichtst bij het maken van een “waterdichte” telefoon door Apple.

De iPhone XS en XS Max hebben dezelfde IP68-classificatie, maar volgens Apple zijn deze apparaten tot 30 minuten bestand tegen een diepte van twee meter.

De iPhone 7, 8, X en hun respectievelijke Plus/Max-modellen behaalden elk een IP67-classificatie voor een diepte van één meter tot 30 minuten.

De iPhone 6s – en de modellen die eraan voorafgingen – missen enige vorm van water- of stofbestendigheid, maar hebben nog steeds een zekere mate van waterbestendigheid.

Dus de beste manier om te voorkomen dat je iPhone waterschade oploopt, is door hem uit de buurt van vloeistoffen te houden – ga er niet mee zwemmen of baden, en gebruik hem niet in een sauna of stoombad. Het is niet de moeite waard om je iPhone opzettelijk nat te maken.

reparatietip

Als u uw iPhone per ongeluk in het water laat vallen, moet u eerst controleren op waterschade door naar de vloeistofcontactindicator (LCI) van uw apparaat te kijken.

Op nieuwere iPhones vind je de LCI in dezelfde sleuf als de simkaart. Als je een iPhone 4s of eerder hebt, vind je LCI’s in de koptelefoonaansluiting, oplaadpoort of beide.

Een roodgekleurde LCI geeft aan dat uw iPhone waterschade heeft opgelopen. Als de LCI wit of zilver is, kom je ermee weg.

Als je apparaat waterschade heeft, raadt Macworld aan om snel actie te ondernemen om het uit te drogen:

Als de natte iPhone in een hoesje zit, verwijder deze dan; haal de simkaart er ook uit.
Veeg de overtollige en uitwendige vloeistof weg van alles wat u kunt bereiken en schud het om ervoor te zorgen dat alle poorten en stopcontacten vrij zijn.
Als uw iPhone is uitgeschakeld, laat u deze uitgeschakeld. Zo niet, zet hem dan uit om kortsluiting te voorkomen.
Plaats je iPhone in een grote kom ongekookte rijst of omring hem met silicagel en laat hem 48 uur staan.
Als je er zeker van bent, haal je de iPhone uit elkaar – verwijder de batterij – en breng een zachte doek aan op alle interne hoekjes en gaatjes.
Schakel het apparaat na een paar dagen weer in en kijk of uw inspanningen hebben gewerkt. Als dit niet het geval is, moet u het naar een reparatiewerkplaats brengen.

Kan geen back-up maken naar iCloud
Als u een iPhone bezit en regelmatig foto’s of screenshots maakt, is de kans groot dat u op een bepaald moment de melding ‘iPhone-back-up mislukt’ hebt ontvangen, wat aangeeft dat u niet genoeg ruimte in iCloud hebt om een back-up van uw apparaat te maken.

Als u er niets aan doet, bestaat het gevaar dat, mocht er iets met uw iPhone gebeuren, alle gegevens waarvan u geen back-up op uw iCloud kunt maken, verloren kunnen gaan.

Dit geldt ook voor dierbare foto’s die zich in de overtollige gegevens kunnen bevinden.

reparatietip

Het eerste dat u hoeft te doen, is uw volgende back-upgrootte achterhalen en hoeveel iCloud-opslag u beschikbaar heeft.

Op iOS 11 of hoger en iPadOS: Ga naar Instellingen > [uw naam] > iCloud > Beheer opslag > Back-ups. Tik op het apparaat dat je gebruikt.
Op iOS 10.3: ga naar Instellingen > [uw naam] > iCloud > iCloud-opslag > Opslag beheren. Tik op het apparaat dat je gebruikt.
Nadat je hebt gecontroleerd hoeveel iCloud-opslag je hebt, adviseert Apple de volgende stappen om je back-up te voltooien:

Upgrade uw iCloud-opslagabonnement.
Verklein de grootte van uw back-up.
Verwijder alle gegevens die u niet nodig heeft.
Als je geen back-up kunt maken, controleer dan of je verbonden bent met wifi en of je apparaat up-to-date is.
Als je nog steeds hulp nodig hebt, neem dan contact op met Apple Support.

Apparaat schakelt zichzelf uit
In 2017 gaf Apple toe dat het oudere iPhones vertraagde, een functie die werd geïntroduceerd om te beschermen tegen problemen veroorzaakt door verouderde batterijen.

Het bedrijf legde uit dat wanneer de batterij van een smartphone in slechte staat verkeert, deze mogelijk niet in staat is om de vereiste maximale stroom te leveren die door de processor van de telefoon wordt gevraagd op volle snelheid.

Dat betekent dat de iPhone zonder waarschuwing kan worden uitgeschakeld in een poging de interne componenten te beschermen.

Apple verdedigde zijn acties in een verklaring en zei: “Ons doel is om klanten de beste ervaring te bieden, inclusief algehele prestaties en het verlengen van de levensduur van hun apparaten.”

Het viel echter niet in goede aarde bij gebruikers, die al lang hadden gesuggereerd dat dit het geval was, maar door Apple-experts anders werd verteld.

reparatietip
Om boze gebruikers te sussen, bood Apple in 2018 aan om zieke iPhone-batterijen te vervangen voor slechts £ 25. Het vervangingsprogramma voor de iPhone-batterij eindigde echter op 31 december 2018.

Als uw iPhone zichzelf uitschakelt ondanks dat hij aangeeft dat er nog wat lading in de batterij zit, moet u mogelijk in een nieuwe batterij investeren.

Als uw iPhone onder garantie, AppleCare+ of consumentenwetgeving valt, zal Apple uw batterij kosteloos vervangen. Als u niet in een van die categorieën valt, moet u betalen om de batterij van uw iPhone te laten vervangen.

De kosten van het vervangen van de batterij zijn afhankelijk van het model dat je hebt – als je het naar Apple stuurt voor vervanging, kost het £ 49 of £ 69.

Snel leeglopen van de batterij
Als de batterij snel leeg raakt, waarbij de melding ‘Batterij bijna leeg’ verschijnt binnen een paar uur nadat deze volledig is opgeladen, kan dit uw iPhone onbruikbaar maken (tenzij deze constant is aangesloten).

Meestal treden problemen met de levensduur van de batterij op na een iOS-upgrade, waarbij het bijgewerkte systeem de batterij extra belast. Maar een batterijvervanging is misschien niet nodig…

reparatietip
Probeer eerst een fabrieksreset om te zien of dat uw probleem met de batterijprestaties oplost. Het resetten en wissen van een apparaat kan problemen oplossen die ervoor zorgen dat het vastloopt in een lus, traag lijkt of op een andere manier de prestaties verslechtert.

Vergeet niet om eerst een back-up van uw apparaat te maken met iTunes of iCloud om ervoor te zorgen dat u geen van uw gegevens of apps kwijtraakt. Om een fabrieksreset uit te voeren, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Reset > Wis alle inhoud en instellingen.

Als dat niet helpt, is het tijd om wat geheugen vrij te maken door alle foto’s die u niet wilt verwijderen, ongebruikte apps te verwijderen en in het algemeen gewoon wat gegevens te wissen.

Bluetooth-verbinding mislukt
Steeds meer mensen investeren in Bluetooth-luidsprekers en -oordopjes voor hun luisterbehoeften.

Volgens elektronicaspecialist Currys PC World was een draagbare luidspreker het meest gevraagde item voor Kerstmis 2019, wat de verschuiving naar draadloze muzieksystemen onderstreepte.

Wanneer u een Bluetooth-apparaat koopt, krijgt u instructies over wat u moet doen om het met uw smartphone te verbinden. Op de iPhone gaat u gewoon naar Instellingen > Bluetooth en zoekt u naar het relevante Bluetooth-apparaat.

Als u echter, net als de vorige keer, wordt begroet met het bericht “Verbinding mislukt”. Dus, hoe kun je het probleem omzeilen?

reparatietip
Gelukkig kost het oplossen van het probleem vaak maar een paar tikken op je iPhone.

Maar voordat u iets doet, moet u controleren of uw Bluetooth-apparaat is ingeschakeld en open staat voor het ontvangen van een nieuwe verbinding (meestal een blauwe LED die knippert om dit aan te geven).

Als dit het geval is, ga dan naar Instellingen > Bluetooth, selecteer ‘Vergeet dit apparaat’ en probeer het opnieuw te koppelen.

In de meeste gevallen lost dit het probleem onmiddellijk op – misschien moet u het elke keer dat u verbinding maakt, doen, wat een beetje faff is, maar het is beter dan te moeten vertrouwen op uw iPhone-luidsprekers.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *