Door Techradar aangekondigd als ‘Apple’s toptelefoon voor 2019′, bevat de iPhone 11 het merendeel van de eersteklas cameratechnologie van de duurdere 11 Pro, waardoor het de perfecte keuze is voor fotografen met een beperkt budget.

Wat is een betere manier om te genieten van snap-happy dan door een paar coole nieuwe cameratrucs te leren?

Natuurlijk vereisen zelfs ‘betaalbaar geprijsde’ iPhones een behoorlijk forse investering, net als elke Apple-gadget.

Wanneer u thuis of buitenshuis foto’s maakt, wordt uw smartphone blootgesteld aan verhoogde risico’s zoals diefstal, schade of verlies.

Gadget Cover is hier om te helpen. Onze echt directe iPhone-verzekering biedt bescherming voor uw smartphone, inclusief een maand gratis op polissen die maandelijks worden betaald en een hele reeks extra voordelen.

We zijn ook tech-liefhebbers, dus bekijk onze handige cameratrucs om je te helpen het meeste uit je glimmende nieuwe iPhone 11 te halen!

Hoe maak ik de best mogelijke selfies met een iPhone 11?
De iPhone 11 heeft een camera aan de voorkant van 12 megapixels; u weet echter misschien niet dat de beeldsensor van de iPhone 11, wanneer hij verticaal wordt gehouden, standaard een ingezoomde 7-megapixel-snap heeft.

Voor scherpere foto’s kunt u uitzoomen naar de originele 12-megapixelcamera door op de uitvouwknop op het scherm te tikken.

Als u selfies vanuit een horizontale positie maakt, gebruikt de camera standaard een frame van 12 megapixels, omdat bredere opnamen vaak meer mensen en achtergrond bevatten. Als je wilt, kun je ervoor kiezen om in te zoomen voor een foto van 7 megapixel.

Hoe maak ik ultrabrede foto’s op mijn iPhone 11?
Ben je dol op niets liever dan een ultrabrede snap? De iPhone 11 heeft je gedekt, met zijn 12-megapixel camera aan de achterkant – een die gelijk is aan een 13 mm DSLR-lens.

Prachtige landschaps- en stadsfoto’s worden nog indrukwekkender dankzij het bereik van 120 graden van de camera.

Om te fotograferen met de ultragroothoeklens, drukt u op de 1x-knop: dit activeert een verschuiving naar de 0,5x-lens. Daarna is de wereld letterlijk de oester van je smartphone – zorg er gewoon voor dat je een betrouwbare iPhone-verzekering hebt.

Hoe maakt de iPhone 11 foto’s in de nachtmodus?
Als je investeert in een Apple-gadget, weet je dat je superslimme technologie krijgt.

Op de iPhone 11 kunnen gebruikers genieten van die zeldzame functie: een uitstekende nachtmodus.

Het wordt automatisch ingeschakeld wanneer u in het donker fotografeert, waardoor het zich onderscheidt van Android-telefoons die een handmatige selectie vereisen.

U vindt de nachtmodusoptie naast het flitspictogram.

Zodra je tikt, verschijnt er een slimme meter die de fotograaf aangeeft hoe lang de iPhone stil moet worden gehouden.

Na het instellen van de ideale belichtingstijd telt de meter af, wat zorgt voor prachtig heldere nachtopnamen.

Als u de standaardbelichting in de nachtmodus wilt wijzigen (of helemaal wilt uitschakelen), kunt u wijzigingen aanbrengen door op het nachtmoduspictogram te tikken.

Probeer voor extra lange belichtingen uw iPhone op een statief te monteren. Een handige gyroscopische sensor zal dit oppikken, waardoor de belichtingstijd wordt verlengd tot maar liefst 30 seconden.

Kan de iPhone 11 tegelijkertijd foto’s maken en video opnemen?
Ja het kan! Met de nieuwe QuickTake-toevoeging van de iPhone 11 kun je de sluiterknop indrukken en video opnemen vanuit de fotomodus, waarbij je tegelijkertijd screenshots maakt door op de kleine sluiterknop in de hoek van het scherm te drukken.

Zowel camera’s aan de voor- als achterzijde kunnen QuickTake gebruiken, maar houd er rekening mee dat uw video’s worden opgenomen in de beeldverhouding die u tijdens uw laatste fotoshoot hebt geselecteerd.

Als je je video in een specifieke beeldverhouding wilt opnemen, zorg er dan voor dat je vooraf de gewenste foto-beeldverhouding instelt.

Hoe verander ik de beeldverhouding op mijn iPhone 11?
Terwijl oudere iPhone-modellen slechts twee beeldverhoudingen hebben – 1:1 (vierkant) en 4:3 (rechthoek) – elk met hun respectieve opnamemodi, heeft de iPhone 11 een enkele opnamemodus, waarin alle instellingen voor de beeldverhouding zijn ondergebracht.

De iPhone 11 heeft drie beeldverhoudingen: 1:1, 4:3 en de nieuwste toevoeging, 16:9. Om de beeldverhouding te wijzigen, veegt u eenvoudig omhoog op het scherm: hierdoor wordt een nieuwe selectie camera-instellingen weergegeven.

Hoe maak ik burst-opnamen op een iPhone 11?

Nu QuickTake-video’s worden opgenomen door de ontspanknop in te drukken, zijn sommige iPhone-gebruikers teleurgesteld dat het ingedrukt houden van een volumeknop ook standaard een QuickTake-video-opname maakt – dit kan niet worden gewijzigd in Instellingen.

Dus, hoe maak je burst-opnamen op de iPhone 11?

Een enkele tik op een van de volumeknoppen maakt nog steeds een foto, maar als je een burst-opname wilt maken, moet je vegen.

Veeg voor horizontale burst-opnamen omlaag vanaf de sluiterknop; veeg naar links voor verticale burst-opnamen. Eenvoudig!

Hoe stel ik video’s of foto’s opnieuw samen op de iPhone 11?
Als je foto’s maakt met de brede of 2x telelens, is het de moeite waard om de compositie-instelling van de iPhone 11 onder de knie te krijgen.

Vanaf hier kunt u ervoor kiezen om ‘video’s vastleggen buiten het kader’ of ‘foto’s vastleggen buiten het kader’ in te schakelen.

Met deze opties kunnen gebruikers video’s en foto’s bewerken, waarbij details die eerder uit het frame waren geknipt, opnieuw worden opgenomen.

Met de bewerkingstools van de Foto’s-app kun je uitzoomen op foto’s en elementen herstellen die niet in de originele foto zijn vastgelegd.

Hercompositie wordt mogelijk gemaakt door de aanwezigheid van extra camera’s die ook (brede) versies van een foto vastleggen telkens wanneer u op de ontspanknop drukt.

Dit is de reden waarom je geen nieuwe compositie kunt maken voor opnamen die met de ultrabrede camera zijn gemaakt: op dat moment heb je geen camera’s meer om extra pixels uit te halen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *