iPhone 12

De Japanse site MacOtakara suggereert dat het nieuwe assortiment er ongeveer hetzelfde uit zal zien als de iPhone-serie van 2020, maar met subtiele ontwerpaanpassingen, waaronder een kleinere inkeping bovenaan het display aan de voorzijde.

De blog, die in het verleden betrouwbaar is gebleken, zegt dat Apple van plan is om de ontvanger voor de TrueDepth-camera van de voorkant naar de zijkant van de handset te verplaatsen, waardoor de uitsparing minder prominent wordt.

Net als de iPhone 12 zal de iPhone 13 naar verwachting beschikbaar zijn in vier modellen: een 5,4-inch iPhone mini, een 6,1-inch goedkope iPhone, een 6,1-inch Pro-model en een 6,7-inch Pro Max-model.

Maar terwijl de hoogte en breedte ongewijzigd blijven, zal de dikte toenemen met ongeveer 0,26 mm, vertelden bronnen aan MacOtakara.

De nieuwe reeks biedt waarschijnlijk dezelfde functieset als de iPhones uit 2020, maar met cameraverbeteringen, een snellere processor uit de A-serie en een nieuwe 5G-chip van Qualcomm, zegt MacRumors.

De website suggereert verder dat ten minste één iPhone in 2021 zelfs een poortloos ontwerp zou kunnen hebben dat volledig afhankelijk is van draadloos opladen in plaats van een Lightning-poort.

Wat de achteruitrijcamera betreft, heeft display-analist Ross Young voorspeld dat alle nieuwe iPhone-modellen van dit jaar dezelfde camerasensoren zullen hebben als de iPhone 12 Pro Max, wat verbeteringen brengt aan de lagere modellen.

MacOtakara meldt dat, net als bij de iPad Pro 2021, het lenskapje niet langer zal worden uitgerekt, maar dat de algehele camera-eenheid op alle iPhone 13s met ongeveer 0,9 mm zal toenemen. Er wordt ook gedacht dat de hele camera aan de achterzijde bedekt zal zijn met saffierglas.

Bovendien zegt de Japanse blog dat de camera aan de achterkant van de iPhone 13 Pro even groot is als die van de iPhone 13 Pro Max, dus de groothoekcamera heeft mogelijk sensor-shifted optische beeldstabilisatie.

Ten slotte meldt TechRadar dat alle vier de iPhone 13-modellen mogelijk een LiDAR-scanner hebben voor verbeterde augmented reality, en dat geavanceerde vloeistofkoeling ook in de nieuwe line-up zou kunnen voorkomen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *