Inleiding

Apple iOS
Invoering
Apple iOS 14 werd in juni onthuld op WWDC20 en kwam beschikbaar op 17 september 2020. De lancering is bijzonder omdat het niet samen met nieuwe iPhones live ging, zoals gewoonlijk. De première van de nieuwe iPhone-modellen voor 2020 wordt waarschijnlijk uitgesteld naar oktober.

De lijst met nieuwe functies in iOS 14 is lang – veel langer dan de nieuwste Android 11, die we onlangs ook hebben beoordeeld.

Het belangrijkste is echter dat de nieuwe v.14 het besturingssysteem uitbreidt met twee opties die het potentieel hebben om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop u met het besturingssysteem omgaat. We hebben het over de widgets op het startscherm en de app-lade – twee nietjes van Android.

Widgets bestaan al een tijdje op iOS, maar waren alleen beschikbaar voor de Today-pagina. De Today-pagina is nog steeds de plek om systeemwidgets te vinden in iOS 14, maar er zijn ook de nieuwe homescreen-widgets, die in drie verschillende formaten verkrijgbaar zijn, en je kunt er zelfs meerdere op elkaar hebben gestapeld.

De app-bibliotheek is precies wat je denkt dat het is: dit is een conventionele app-lade en heeft automatische app-sortering. En we weten allemaal dat dit is waar apps sterven.

Andere belangrijke toevoegingen zijn de geïntegreerde Translate-app die compatibel is met Siri, Pinned Messages, betere kaarten, Picture-in-Picture-modus, nieuwe privacy- en toegankelijkheidsfuncties en een paar kleine maar belangrijke UI-wijzigingen die misschien iets te veel zijn. laat maar zeer gewaardeerd.

De nieuwe iOS 14 biedt ook App Clips – hiermee kun je de functionaliteit gebruiken van een app die je niet hebt geïnstalleerd in een klein pop-upvenster. De telefoon maakt een snelle download uit de winkel van de app-functie, u gebruikt die functie en gooit deze vervolgens weg.

Apple iOS 14 recensie

Apple heeft meer dan 250 nieuwe functies bedacht in iOS 14 – je vindt de volledige lijst op hun website. Als onderdeel van deze review onderzoeken we de nieuwe iOS-volwassenheid die voortkomt uit zowel nieuwe als oudere functies, en hoe dit je iPhone-ervaring kan veranderen. Dit artikel kan nuttig zijn voor zowel iPhone-gebruikers als bezitters van Android-smartphones die een platformsprong overwegen.

Hoogtepunten van nieuwe functies:
Homescreen (stapelbare) widgets
App-bibliotheek
App-clips
Ondersteuning voor beeld-in-beeld
Compacte telefoon en Siri UI
Wijzig de standaardbrowser en e-mailapp
Tik de snelkoppelingen terug
Vastgezette berichten en zoeken naar emoji’s
Nieuwe Translate-app
Nieuwe privacyopties, microfoon-/camera-indicatoren, geschatte/precieze locatie
YouTube 4K-ondersteuning
Winterslaap
Ruimte voor verbetering
Mogelijkheid om enkele van de andere standaard-apps zoals Kaarten of zelfs Camera te wijzigen
Bestandsbeheer
Media-upload
Het bestandsbeheer is voor sommigen intuïtief en gemakkelijk, en voor anderen een nachtmerrie. We kunnen begrijpen waarom Apple doet wat het doet met bestanden, maar we denken nog steeds dat het beter kan voor een breder publiek.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *