Als je erover denkt om je oude telefoon weg te doen als onderdeel van je voorjaarsopruiming, dan zul je zeker op zoek zijn naar een capabele vervanger.

Een van de nieuwste telefoons die in de Britse schappen ligt, is de nieuwe iPhone SE 2022-editie van Apple. Lees onze snelle Gadget Cover-gids voor dit slimme kleine gadget om te beslissen of het geschikt voor u is.

Overwegen welke de meest populaire modellen zijn, is een belangrijk onderdeel van het onderzoek van elke koper. Volgens de laatste statistieken vormen momenteel slechts twee fabrikanten de top vijf smartphonemodellen in het VK.

Met Apple’s iPhones met een enorm marktaandeel van 52%. Vanaf januari 2022 was de iPhone 13 het populairste model in het VK, met 29% van de verkopen. Het enige niet-iPhone-model in de top vijf is Samsung’s Galaxy A12, goed voor 7% van de omzet.

We weten nog niet hoe populair de SE 2022 zal blijken te zijn. Maar wat we wel zeker weten, is dat welke iPhone je ook koopt, je de juiste iPhone-verzekering nodig hebt om hem gedekt te houden. Van onopzettelijke schade en verlies tot diefstal en pech, een verzekering via Gadget Cover is zeker de moeite waard om toe te voegen aan je must-buy-lijst.

Vind de juiste telefoon voor jou

Van degenen die op zoek zijn naar het nieuwste vlaggenschipapparaat met alle moderne gemakken tot degenen met een eenvoudigere smaak, we hebben allemaal verschillende behoeften als het erom gaat te beslissen wat we van een telefoon willen. Net zoals we allemaal verschillende budgetten hebben om mee te spelen.

Of je het nu hebt over Apple, Samsung, Huawei, Google of een andere telefoonfabrikant, ze brengen allemaal een breed scala aan telefoons uit met verschillende stijlen en prijsklassen, op elk moment. Uiteindelijk is het de beste manier om ervoor te zorgen dat hun apparaten zoveel mogelijk consumenten aanspreken en hun rivalen voorblijven.

Maar deze rijkdom aan keuze kan ervoor zorgen dat kopers zich een beetje overweldigd voelen. Daarom raden we altijd aan om eerst de ultieme gids voor het kopen van een mobiele telefoon van Gadget Cover te lezen, zodat je weet waar je moet beginnen. Zelfs als je dit al vaker hebt gedaan, is het nog steeds een herinnering waard.

De gids staat boordevol ideeën die perfect zijn voor iedereen die zijn vertrouwde oude handset inruilt voor het allernieuwste technische wonder. Het biedt uitgebreide informatie over de functies waar u op moet letten, de beste smartphonemerken, prijsplannen, netwerkkeuzes, hoe u uw nieuwe telefoon kunt beschermen met een iPhone-verzekering en nog veel meer.

De in de VS gevestigde technologiegigant Apple wordt geprezen door technologiefans omdat hij alles net een beetje anders doet dan alle anderen. Zoals we al vermeldden, behoort het assortiment iPhones elk jaar altijd tot de best verkochte smartphonemodellen. Maar met zulke geavanceerde technologie, hoogwaardige fabricage en geweldige looks hebben hun topmodellen een notoir hoog prijskaartje.

Dus als u op zoek bent naar iets betaalbaars, maar met het Apple-keurmerk, dan hebben we misschien het antwoord voor u. De SE 2022 is het nieuwste model van Apple gericht op het meer prijsbewuste einde van de markt.

Maak kennis met de nieuwe iPhone SE – superkrachten verpakt in een iconisch ontwerp
Apple koos dit jaar het ‘Spring Event’ om de derde generatie iPhone SE te lanceren – of de iPhone SE 2022. In navolging van de tweede generatie editie van 2020 werd reikhalzend uitgekeken naar het nieuwste lid van de iPhone-line-up. Vooral nadat Apple kleurrijke uitnodigingen had gestuurd voor het virtuele evenement ‘Peek Performance’ in maart.

En ondanks alle tamtam stelde de aankondiging van maart zeker niet teleur. Hoewel een budgetvriendelijke telefoon de ’techeratti’ misschien niet altijd enthousiast maakt, betekende het vooruitzicht van een nieuwe compacte iPhone met vlaggenschipkracht en 5G dat er veel aandacht was voor de debutant. Voor degenen die houden van kracht voor een geweldige prijs, is de SE 2022 een verleidelijk vooruitzicht. Laten we eens kijken waar het allemaal om ging.

De nieuwste iPhone SE 2022 in handen krijgen

Zoals we al hebben vermeld, is de SE 2022 in maart uitgebracht, dus het is nu mogelijk om een van deze briljante maar budgetvriendelijke apparaten te bemachtigen. Het is te koop in het VK, maar ook in de VS, Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, India, Japan en meer dan 30 andere landen en regio’s.

De prijs voor de handset begint bij een portefeuillevriendelijke £ 419 en er zijn drie opslagopties om uit te kiezen: 64 GB, 128 GB en 256 GB. Voor de 128 GB-optie besteed je £ 469, terwijl je voor de 256 GB-optie £ 569 bekijkt. Hoewel dit redelijke prijzen zijn voor een nieuw Apple-apparaat, wil je toch een iPhone-verzekering afsluiten om je investering te beschermen.

Voor een prijsvergelijking begint de iPhone 13 mini bij £ 679, terwijl de iPhone 12 mini begint bij £ 579. De SE 2022 gemakkelijk de goedkoopste 5G-optie maken voor iPhone-fans.

Hoe verhoudt de nieuwe iPhone SE 2022 zich?
Apple staat erom bekend nieuwe producten te lanceren en kopers ervan te overtuigen dat dit echt het nieuwste must-have-apparaat is. Maar hoe is de nieuwste editie van de SE-lijn eigenlijk? Welnu, de recensenten zijn zeker onder de indruk geweest van het bedrag dat u krijgt voor de prijs. Het proppen van een aantal indrukwekkende moderne technologie in zijn kleine maar klassieke frame heeft zeker de lof gewonnen.

Van de nerds bij Tom’s Guide tot de vertrouwde technische website TechRadar, deze kleine krachtpatser wordt van harte aanbevolen. Voor degenen die op zoek zijn naar een budget-smartphone met vlaggenschipreferenties, is het moeilijk te verslaan.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste kenmerken en hoe ze zich verhouden in de huidige competitieve markt.

iPhone SE 2022 technische specificaties – in één oogopslag
Display: 4,7-inch breedbeeld LCD Multi-Touch-display. Resolutie van 1344 x 750 pixels bij 326 ppi.
Processor: A15 Bionic-chip, 6-core CPU, 4-core GPU, 16-core Neural Engine.
Besturingssysteem: iOS 15.
Opslagcapaciteit: 64 GB, 128 GB, 256 GB.
Achtercamera: 12 MP groothoekcamera, f/1.8 diafragma. 5x digitale zoom.
Video: 4K-video-opname tot 60 fps.
Camera aan de voorkant: 7MP camera, f/2.2 diafragma.
Afmetingen: 5,45 x 2,65 x 0,29 inch (138,4 x 67,3 x 7,3 mm).
Gewicht 144 gram.
Kleuren: Midnight, Starlight, (PRODUCT)RED.
Spat-, water- en stofbestendigheid: IP67.
Touch ID: Ja.
5G: Ja.
Retro-designdetails
Retro is een term die in veel recensies voorkomt als we kijken naar het ontwerp van de nieuwe SE 2022. Iedereen die de SE 2022 uit de doos haalt, kan worden vergeven dat hij het gevoel heeft terug in de tijd te zijn gestapt naar 2017 toen de iPhone 8 barstte op het toneel.

De 2020-editie van de SE heeft dit eerdere apparaat uitstekend nagebootst, en Apple heeft dit voortgezet in de 2022-editie.

U kunt dus een gladde en strakke look verwachten die licht en supercomfortabel in de hand ligt. In tegenstelling tot de recente scherpe randen van de iPhone 13, heb je hier mooie gladde randen.

Maar met randen die veel ruimte rond het scherm innemen, is het uiterlijk misschien niet voor iedereen geschikt. Je hebt ook een home-knop en een enkele camera aan de achterkant om de retro-look compleet te maken.

Helaas zullen liefhebbers van weleer in één opzicht teleurgesteld zijn: er is nog steeds geen terugkeer voor de 3,5 mm koptelefoonaansluiting. Hoewel er nu maar weinig nieuwe handsets zijn met deze poort, zal het voor sommigen ongetwijfeld een teleurstelling zijn.

U moet dus ofwel een paar Apple’s AirPods of een Bluetooth-hoofdtelefoon van een andere fabrikant kopen. Maar als je een favoriete bedrade hoofdtelefoon hebt, heb je een adapter voor een bliksem-naar-3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting nodig.

Koptelefoons kunnen tegenwoordig behoorlijk prijzig zijn, dus zorg ervoor dat je iPhone-verzekering tegelijkertijd met je iPhone verloren, beschadigde of gestolen accessoires dekt.

Qua kleuren probeert de nieuwe SE 2022 niets revolutionairs. Het model is verkrijgbaar in drie zorgvuldig gekozen tinten: Midnight, Starlight en PRODUCT(RED).

Onze favoriet is Midnight, dat verschijnt als een diepe marine die kleuren in zonlicht verschuift naar een lichter blauw. Lees dit artikel van de ontwerpcritici op TechRadar voor meer informatie over deze kleuren.

En tot slot is hij ook water- en stofbestendig, met IP67-certificering. Hoewel zelfs als uw handset schade oploopt na een accidentele dunking, als u een iPhone-verzekering hebt van Gadget Cover, zullen we deze repareren of vervangen.

Details weergeven

Oké, het 4,7-inch lcd-scherm van de SE 2022 is zeker niet ‘meeslepend’. Het is geen partij voor zijn duurdere monstergrote tijdgenoten met hun adaptieve verversingsfrequenties en full HD OLED-schermen. En het is vrijwel onmogelijk om die grote randen niet op te merken bij het bekijken van films en video’s op de telefoon.

Dat gezegd hebbende, als het afzonderlijk wordt bekeken, biedt het nog steeds een behoorlijke kwaliteit voor degenen die op internet surfen, video’s bekijken en foto’s maken. Zeker als je hem binnenshuis bekijkt.

Zowel de voor- als achterkant van de SE 2022 zijn gemaakt van hetzelfde supersterke glas als de iPhone 13-modellen, dus je hebt een behoorlijke bescherming tegen schrammen en krassen. Zelfs kleine schermscheurtjes zijn bedekt. Dus als het artikel niet kan worden gerepareerd, zullen we het vervangen.

Cameramogelijkheden

Cameramogelijkheden maken een groot deel uit van het verlanglijstje van elke moderne telefoonkoper wanneer hij op zoek is naar een nieuwe telefoon. Wanneer we een update voor een telefoonmodel zien, praten we vaak over de toevoegingen en wijzigingen aan de camera’s. Het tweaken van de camerahardware is immers een populaire manier voor een fabrikant om te laten zien dat de ‘nieuwe’ telefoon de moeite waard is om naar te upgraden.

Dus met de SE 2022 neemt Apple duidelijk een klein risico, aangezien het slechts twee lenzen bevat. En ze zijn dezelfde als die van de ‘oude’ SE 2020. Dat betekent dat je maar één 12 MP brede camera aan de achterkant krijgt, geen ultrabrede camera (in tegenstelling tot de iPhone 11 of Pixel 5a) en een vrij lage resolutie 7MP camera aan de voorkant.

De grote verandering (en het is een grote verandering) is echter dat ze nu worden ondersteund door de superkrachtige beeldverwerking van de A15 Bionic-chipset. Smart HDR 4 is ook inbegrepen voor het omgaan met lastige verlichting. Terwijl Deep Fusion betere details en texturen biedt en fotografische stijlen je een goed gevoel geven. Hoewel de portretmodus nog steeds vrij beperkt is, kun je geen bokeh-opnamen maken van katten, voedsel, planten of iets anders zonder een menselijk gezicht.

Op het gebied van video kan de SE 2022 tot 4K 60 fps opnemen. En de opgenomen beelden zien er goed uit op het scherm. Hoewel, zoals je zou verwachten, er wat resolutie verloren gaat op het scherm. Toen de recensent van Tom’s Guide de video vergeleek met de Pixel 5a, hield de SE 2022 zich meer dan staande.

We kunnen vol vertrouwen zeggen dat de fotokwaliteit van deze telefoon uit het middensegment vergelijkbaar is met die van veel handsets van concurrenten. En voor bijna de helft van de prijs is dat een triomf voor de technische knowhow van Apple.

Prestaties die verbluffen

Zoals je ongetwijfeld hebt gemerkt, heeft de SE 2022 dezelfde razendsnelle A15 Bionic-chip als de iPhone 13-reeks. Het zou je dus niet moeten verbazen als we zeggen dat de snelheid en prestaties van de telefoon veel van zijn concurrenten uit het water blazen. Een recensent vergeleek het zelfs met ’raketmotoren aan een fiets vastbinden’!

Zoals Apple beweert in zijn marketingtekst, maakt de A15 bijna elke ervaring beter, van fotobewerking tot energie-intensieve bewerkingen zoals gamen en augmented reality.

En vergeet niet dat de SE 2022 ook 5G ondersteunt. Het is inderdaad indrukwekkend om zo’n betaalbare telefoon met zo’n krachtige technologie te hebben.

Batterij boost

Met zoveel vermogen onder de motorkap zal elke koper zich afvragen of de batterij het werk aankan. Niemand wil tenslotte gebonden zijn aan een oplader om die geweldige prestaties te voeden.

Apple onthult nooit de specificaties voor zijn batterijen, maar beweert dat de batterij van de SE 2022 twee uur meer videoweergave biedt dan zijn voorganger van de tweede generatie. Dankzij de efficiëntere A15 Bionic-chip en andere optimalisaties, zal zelfs een zware gebruiker een hele dag kijken voordat hij naar de oplader reikt.

En als je toch moet opladen, ondersteunt de SE 2022 draadloos opladen en is hij compatibel met Qi-gecertificeerde opladers. Of u kunt een adapter van 20 W of meer aansluiten om snel op te laden van nul tot maximaal 50% in 30 minuten.

Moet je de iPhone SE 2022 kopen?
Twijfel je nog of de nieuwste iPhone SE de juiste telefoon voor jou is? We weten dat niet alles zo eenvoudig is als het vinden van de juiste iPhone-verzekering met Gadget Cover. Hier zijn een paar snelle punten om u te helpen beslissen.

De SE 2022 zou perfect voor je kunnen zijn als…

U bent op zoek naar een krachtige telefoon voor een fatsoenlijke prijs
Met de A15 Bionic-chip en 5G aan boord is dit ongetwijfeld een van de krachtigste telefoons die er zijn voor een geweldige prijs. Het heeft ook een degelijke camera, Touch ID en een goede batterijduur.
U waardeert klassiek design
Hoewel de SE 2022 misschien teruggaat tot een paar jaar geleden, valt er nog veel te zeggen voor zijn klassieke ontwerp. En omdat Apple zo’n geweldige fabrikant is, is veel van de technologie nog steeds indrukwekkend en misstaat het niet tussen de telefoons van vandaag. Zorg er wel voor dat je de juiste iPhone-verzekering hebt voor het geval je een foutje maakt.
U wilt iets compacts en gebruiksvriendelijks
In deze dagen van monstertelefoons is de compacte en lichtgewicht SE 2022 een welkome opluchting voor mensen met kleinere handen.
Je wilt iets dat lang meegaat
De SE 2022 biedt niet alleen verbeterde duurzaamheid, maar krijgt ook iOS 15. Apple zegt dat de SE 2022 de komende jaren updates zal krijgen.
De SE 2022 is misschien niet geschikt voor jou als…
Je snakt naar die ervaring op het grote scherm
Het 4,7-inch scherm is niet geweldig in direct zonlicht en is een beetje te klein voor iedereen die een meer filmische ervaring op prijs stelt. En die dikke bezels zijn nogal irritant.
Je bent een enthousiaste nachtfotograaf
Hoewel de camera van de SE 2022 goed is, is hij vrij beperkt. Geen nachtmodus, geen optische zoom, geen ultrabreedbeeld, geen portretfoto’s van uw hond…
U wilt Face ID
De SE 2022 maakt gebruik van Touch ID. Dus als contactloos ontgrendelen is wat je zoekt, kijk dan ergens anders.
Wil je nog iets toevoegen aan je Apple-boodschappenlijstje?
Naast de nieuwe SE 2022 waren er nog een paar andere nieuwkomers op Apple’s Spring Event die het overwegen waard waren. Zorg ervoor dat je een gadgetdekking hebt als aanvulling op je iPhone-verzekering.

iPad Lucht 2022
De nieuwste iPad Air wordt nu geleverd met de M1-chip met zijn 8-core CPU die 60% sneller is dan zijn A14-voorganger.
Mac Studio en Studio Display
Een geheel nieuwe Mac-desktop en -display, ontworpen om gebruikers alles te bieden wat ze nodig hebben op een pc. De Mac Studio wordt aangedreven door de M1 Max en de nieuwe M1 Ultra, ’s werelds krachtigste chip voor een personal computer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *