Er werd lang uitgekeken naar de Google Pixel 4 en de iPhone 11 (of XI zoals het ook wel wordt genoemd) en beloven hun voorgangers te overtreffen op het gebied van functionaliteit en bruikbaarheid. Dus laten we beide eens nader bekijken om te zien waar het allemaal om draait.

Onthoud dat als u uzelf de komende maanden gaat trakteren op een van deze gloednieuwe apparaten, deze moet beschermen met een mobiele telefoonverzekering. Vastzitten aan een langdurig nieuw contract met een kapotte telefoon is tenslotte niet wat je wilt!

iPhone 11 versus Google Pixel 4

Fans van de iPhone hebben reikhalzend uitgekeken naar de nieuwste releases en ze hebben drie versies om uit te kiezen – de meest ‘basic’ is de iPhone 11 (of iPhone 11 R), de iPhone 11 Pro en de grotere iPhone 11 Pro Max.

Op het moment van schrijven werd voorspeld dat Google een gloednieuwe Pixel 4-reeks zal lanceren, bestaande uit vier handsets, in plaats van alleen de huidige 3s bij te werken.

Laten we eens kijken wat elk merk in petto heeft op het gebied van camera’s, batterijduur en bruikbaarheid.

Camera’s en fotografie

Voor welke iPhone-handset je ook gaat, het is goed nieuws als je van fotografie houdt. De Pro- en de Max-handsets zullen beschikken over een vierkante camera aan de achterkant met drie lenzen om Apple te helpen concurreren met Samsung’s Galaxy Note 10 en de OnePlus 7 Pro, die hen eerder hadden ingehaald op het gebied van camera’s.

Dat betekent dat u meer gedetailleerde foto’s krijgt met verbeterde kleuren, extra zoomopties en 3D-beeldvorming, waardoor u in feite professionele fotografische vaardigheden in uw zak hebt.

Google Pixel 4 heeft alleen een dubbele camerakit, maar beide hebben grote vierkante camera-eilanden linksboven aan de achterkant van de handsets.

De Google Pixel 4 heeft een 5,7-inch scherm, terwijl de iPhone Pro naar verwachting zijn 5,8-inch scherm zal behouden, dus niet heel veel verschil in schermgrootte.

Prijzen

Volgens T3 zullen de prijzen voor de iPhone in lijn zijn met de huidige modellen – ongeveer £ 749 voor de goedkoopste versie, £ 999+ voor het vlaggenschipmodel en £ 1.099+ voor het grotere vlaggenschip.

Voor de Google Pixel 4 kijk je ondertussen waarschijnlijk naar een vergelijkbare prijs als de Pixel 3 en 3 XL, volgens Tech Advisor, die respectievelijk £ 739 en £ 869 kosten voor de basismodellen. Maar als Google besluit de Pixel 5G-ready te maken, kunnen die prijzen een stuk dichter bij £ 900 of £ 1000 kruipen.

Batterijduur

Een smartphone kan leven en sterven door zijn batterijduur – als hij ondermaats is en snel leeg raakt, vinden consumenten het misschien het risico niet waard, hoe goed de functies ook zijn.

Keer op keer zijn Pixel-gebruikers teleurgesteld over de slechte levensduur van de batterij van hun telefoon. En hoewel de functies van de Pixel 4 en Pixel 4 XL ze ongetwijfeld klaar hebben gemaakt met hun geld in de hand, zullen veel gebruikers enige zekerheid willen zien dat de telefoons batterijen hebben die lang meegaan.

Er is geen manier om pre-release te vertellen – het bewijs zal in de pudding zitten – maar de betrouwbaarheid van de Pixel XL-batterij geeft ons enige hoop dat Google het deze keer goed zal doen.

Apple iPhone-gebruikers zullen ondertussen hopen dat er enige waarheid zit in de geruchten dat de iPhone 11 zal worden geleverd met een betere capaciteitsboost van 25% ten opzichte van eerdere modellen.

Eén ding is zeker: de batterij van de iPhone zal de capaciteit hebben om zijn vermogen te delen met andere apparaten en een tweerichtings draadloos oplaadsysteem te vormen. Dat betekent dat je je andere Apple-apparaten, zoals de Apple Watch of Airpods, draadloos kunt opladen.

Vergelijking van iPhone 11

Bruikbaarheid
Wat kunnen we naast de nieuwe en verbeterde camera’s nog meer verwachten van de twee nieuwe handsets?

Voor de iPhone is 3D Touch uit en vervangen door een nieuwe Haptic Touch-functie. Om dit te gebruiken, druk je gewoon langer op het scherm om extra functies en menu’s binnen apps te ontgrendelen.

Een nieuwe versie hiervan is ‘Taptic Touch’ genoemd, volgens een rapport van 9to5Mac, hoewel we op het moment van schrijven niet veel details hebben over hoe dit precies zal werken.

Als u terugkeert naar de Google Pixel 4, hoeft u uw telefoon niet langer aan te raken om dingen te laten gebeuren. De nieuwe Pixel-reeks zal Motion Sense bevatten, een technologie waarmee de telefoon opdrachten kan uitvoeren op basis van uw gebaren.

Motion Sense zal niet in alle landen beschikbaar zijn, maar Britse handsets zullen naar verwachting de Soli-radarchip hebben, die zich in de bovenrand bevindt. Met deze functie kun je nummers overslaan, alarmen snoozen en ongewenste telefoontjes dempen met een simpele handbeweging.

Klinkt best gaaf!

Google zegt dat het Advanced Technology and Projects-team de afgelopen vijf jaar aan de technologie heeft gewerkt, dus we verwachten iets heel revolutionairs.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *