Samsung produceert een verbijsterende reeks smartphones voor elk budget – dus welke is geschikt voor jou?

Maar voordat u in onze lijst duikt, moet u aan meer denken dan alleen uw budget. Welk formaat scherm heb je bijvoorbeeld nodig? Ben je een enthousiaste online gamer die een groot, meeslepend scherm nodig heeft? Of zou een kleine die gemakkelijk in één hand past nuttiger zijn? Als u een zware gebruiker bent die niet gebonden wil zijn aan een oplader, is de levensduur van de batterij ook een belangrijke overweging.

Of je nu verslaafd bent aan sociale media of een liefhebber bent van fotografie, je wilt heel goed nadenken over hoe je de telefoon gaat gebruiken. U wilt uw zuurverdiende geld niet afgeven om erachter te komen dat uw nieuwe apparaat niet aan uw behoeften voldoet.

Het maakt niet uit hoe vaak je het in de loop der jaren hebt gedaan, het is de moeite waard om onze ultieme gids voor het kopen van een mobiele telefoon te lezen. Van jargonbrekende nerdtaal en de beste smartphonemerken tot de beste netwerken en waar je mobiele telefoonverzekeringen kunt vinden, wij beantwoorden al je vragen.

Dus waar wacht je op? Lees ons overzicht zodat u de best geïnformeerde keuze kunt maken voordat u uw volgende Samsung-telefoon naar de kassa brengt.

Het beste voor liefhebbers van vlaggenschepen die de wow-factor willen – Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Prijs: £ 1.249
Met de Galaxy S22 Ultra 5G begonnen die slimme klompen bij Samsung 2022 met een knal. Hoewel er geen revolutionaire veranderingen zijn ten opzichte van de briljante Galaxy S21 Ultra van vorig jaar, zijn er toch enkele welkome toevoegingen en enkele mooie upgrades op het gebied van uiterlijk. Dus als grote en flitsende vlaggenschip-smartphones jouw kopje thee zijn, dan is er gewoon niets beters.

Bovenaan de lijst moet de opname van de S Pen-stylus van Samsung staan, waardoor deze telefoon een droom is voor productiviteitsfans. Zoals u nu met het grootste gemak kunt schetsen, bewerken en handgeschreven notities maken.

Er zit ook veel kracht achter dat alles. Naast een mooie nieuwe camerabehuizing is er uitstekende camerahardware met een paar 3x en 10x 10MP telelenzen die verbeterde zoommogelijkheden bieden. Er is ook maar liefst 108 MP hoofdsensor. Recensenten hebben opgemerkt dat de foto’s van de Ultra er absoluut subliem uitzien en elk detail vastleggen met tonaal perfecte kleuren, ongeacht de lichtomstandigheden.

Je krijgt ook een enorm 6,8-inch 120Hz 1400 x 3088-scherm, een nieuwe Exynos 2200-chipset, 5000 mAh-batterij, snel opladen van 45 W en massa’s RAM en opslag. Geen wonder dat het bovenaan veel Best Buy-lijsten staat!

Beste betaalbare S22-optie – Samsung Galaxy S22 5G
Prijs: £ 769
We weten dat de Galaxy S22 Ultra een grote wow-factor heeft, maar dat komt met een hoge vanafprijs. En hoewel je zeker krijgt waar je voor betaalt met de Ultra, geeft de standaard Galaxy S22 je veel van dezelfde functies, maar voor honderden euro’s minder. En het kleinere formaat kan in de handen van sommige mensen prettiger aanvoelen.

De Galaxy S22 beschikt over dezelfde Exynos 2200-chipset als in de ultra, een 6,1-inch 120Hz Dynamic AMOLED 2340 x 1080-scherm, en biedt een verbeterd camerasysteem. De Galaxy S22 geeft je uitstekende opnamen bij weinig licht en boeiende portretten. Het heeft zelfs een speciale telelens die nu een 3x optische zoom ondersteunt.

Met de verlaagde prijs krijg je niet hetzelfde niveau van supersnel opladen als in de duurdere Galaxy S22-modellen. En met 3700 mAh laat de batterijduur van de S22 een beetje te wensen over. Maar voor deze prijs biedt de compacte S22 een verleidelijke balans tussen premiumfuncties en waar voor uw geld.

Beste S22 als je niet verleid wordt door de Ultra – Samsung Galaxy S22+ 5G
Prijs: £ 949
Het middelste kind van de Galaxy S22-reeks van Samsung zou over het hoofd kunnen worden gezien ten gunste van zijn broers en zussen, maar dat zou een vergissing zijn. Niet iedereen wil de grote en flitsende charmes van de Ultra, maar wil toch iets meer premium dan de standaard S22. Als dat klinkt zoals jij, dan is de Galaxy S22+ misschien wel de enige.

Het heeft een groot 6,6-inch 1080 x 2340-scherm met een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz, veel kracht van zijn eersteklas Exynos 2200-chipset, een batterij van 4.500 mAh, 45 W supersnel opladen en 8 GB RAM.

Het capabele camerasysteem is vergelijkbaar met de standaard S22. Het bevat een 50 MP hoofdsensor, een 10 MP telefotosensor (met 3x optische zoom) en een 12 MP ultrabreedbeeldsensor.

Qua constructie heeft de hele S22-reeks een Armor Aluminium-frame, Corning Gorilla Glass Victus + en een IP68 water- en stofclassificatie. Hoewel u nog steeds een goede mobiele telefoonverzekering wilt hebben voor het geval er zich een ongeluk voordoet.

Beste allrounder als je niet van het nieuwste houdt: Samsung Galaxy S21 Ultra 5G
Prijs: £ 1.149
Zoals je weet uit de Gadget Cover-recensie van Samsung’s Galaxy S21 Ultra van vorig jaar, vinden we deze telefoon erg leuk. En we waren niet de enige, met gerespecteerde recensenten van technische sites zoals Tom’s Guide die het terecht prezen vanwege zijn ongelooflijke camerasysteem en serieuze technische specificaties. Geen wonder dat het nog steeds voorkomt in veel Best Buy-lijsten.

Het is duidelijk dat zo’n eersteklas aanbod nog steeds niet goedkoop zal zijn, ondanks dat het meer dan 12 maanden geleden is uitgebracht. Maar zelfs voor deze prijs biedt de S21 Ultra veel. Naast een betoverend ontwerp, heeft het een 6,8-inch 120Hz 1440 x 3200 Quad HD+ scherm, een verbluffende 3x en 10x optische zoom, 100x digitale zoom, een Exynos 2100-processor, opslagopties tot 512 GB, een superstevige Gorilla Glass Victus scherm en een batterij van 5000 mAh.

Het beste voor vlaggenschipfans met een gemiddeld budget: de Samsung Galaxy S21 FE 5G
Prijs: £ 699
U wilt vlaggenschipmogelijkheden, maar wilt geen tweede hypotheek afsluiten? Doen we niet allemaal! Samsung heeft misschien het antwoord gegeven. De S21 FE, die in januari 2022 is geland, heeft het vrijwel allemaal. Een verbluffend 6,4-inch 120 Hz 1080 x 2400 AMOLED-scherm, een geweldige camera met drie lenzen, een supersnelle chipset, een batterij van 4500 mAh en snel draadloos opladen. En dat allemaal tegen een behoorlijke korting in vergelijking met andere Samsung-vlaggenschepen.

Naar onze mening moet de S21 FE een van de voordeligste smartphones van 2022 zijn. En als je wordt afgeschrikt door de prijzen van de vlaggenschepen van dit jaar, dan is de Galaxy S21 FE gemakkelijk het op één na beste.

Beste opvouwbaar – Samsung Galaxy Z Fold3
Prijs: £ 1.599
Samsung heeft veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van vouwtelefoons. Het is dus waarschijnlijk geen verrassing dat ze het hebben over de volgende generatie Galaxy Z Fold3. Beweren dat het ‘je wereld zal veranderen’ en ‘nieuwe manieren zal onthullen om dingen te doen die je je eerder niet had voorgesteld’. Gelukkig voor jou zit er veel waarheid achter die beweringen.

Om te beginnen is er die prachtige verticale vouw die opengaat om een enorme schermruimte van 7,6 inch te bieden. Voor degenen die graag een kantoorwerk doen tijdens de ochtendrit, is dat genoeg ruimte om aan een spreadsheet te kunnen werken. Het beschikt over een adaptieve verversingssnelheid van 120 Hz en een QXGA+ Dynamic AMOLED 2x Infinity Flex-display.

Hoewel het 6,2-inch omslagscherm een beetje krap is, biedt het ook een verversingssnelheid van 120 Hz en een HD + Dynamic AMOLED 2x Infinity-O-scherm. Het is dus nog steeds perfect aangenaam om te gebruiken.

Het bevat misschien niet de meest verrassende camera-array. Maar het heeft wel een 10 MP selfie-camera op de hoes, een 4 MP camera aan de voorkant en een drievoudige camera-opstelling aan de achterkant. Je krijgt 12 MP ultragroothoek-, groothoek- en telelenzen.

Binnenin zit een Snapdragon 888-processor van het hoogste niveau, 12 GB RAM, een batterij van 4400 mAh, tot 512 GB opslag, 5G-mogelijkheden en snel draadloos opladen.

Samsung is er ook in geslaagd om populaire apps zoals Spotify en TikTok te overtuigen om te beginnen met het optimaliseren van hun software om te werken met de unieke mogelijkheden van de Z Fold3.

De technologiegigant heeft ook hard gewerkt aan een duurzamere constructie, waaronder een IPX8-geclassificeerde waterbestendigheid, een Gorilla Glass Victus-scherm, opnieuw ontworpen scharnier en slijtvast aluminium frame. Maar voor dit alles moet u ervoor zorgen dat u een mobiele telefoonverzekering heeft die onopzettelijke schade dekt. In tegenstelling tot sommige verzekeraars dekt Gadget Cover zelfs kleine schermscheurtjes.

Last but not least is de Z Fold3 ook compatibel met een reeks prachtige en exclusieve accessoires, waaronder de S Pen Fold Edition. Perfect om te schetsen en aantekeningen te maken. Maar let op: alle andere S-pennen of styluspennen die niet zijn ontworpen voor de Z Fold3 kunnen dat mooie scherm beschadigen.

Beste prijs opvouwbaar in een super schattig pakket – Samsung Galaxy Z Flip3
Prijs: £ 949
Teruggrijpend naar die halcyon-dagen van zakformaat clamshell-telefoons? Als je iets super cools wilt en zeker de aandacht trekt van zelfs de meest afgematte techneut, dan moet de Z Flip3 op je radar staan. Het heeft IPX8-geclassificeerde waterbestendigheid, een versterkt ontwerp en een verbluffend scherm. Scrollen met een zijdezachte 120 Hz op een 6,7-inch FHD+ Dynamic AMOLED 2x Infinity Flex-scherm, je zult het geweldig vinden om deze telefoon te gebruiken.

Het heeft ook 5G-ondersteuning, een Snapdragon 888-processor, 8 GB RAM en tot 256 GB opslag. Je krijgt een dual-lens 12MP camera aan de achterkant en een 10MP camera aan de voorkant, evenals snel draadloos opladen. Dat is goed nieuws, want met een batterij van slechts 3.300 mAh biedt hij niet de langste batterijduur.

Misschien wel de belangrijkste overweging is de ‘betaalbare’ startprijs, waardoor de Z Flip3 binnen het bereik komt van veel meer technische kopers.

Hierdoor kun je je smartphone afstemmen op je stijl met een heerlijk divers aanbod aan handsets, de Samsung Galaxy A52 5G zal waarschijnlijk niet de jaloerse blikken trekken van anderen op deze lijst. Maar met een scherm met een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz en een camera aan de achterzijde van 64 MP die beter is dan elders in de A-serie, zult u waarderen wat hij kan doen.

En natuurlijk is er 5G-connectiviteit voor een goede prijs, een Snapdragon 750G-chip en 25 W snelladen. Evenals een solide ontwerp dat robuust en werkbaar aanvoelt.

Het belangrijkste hoogtepunt hier is het 6,5-inch 1080 x 2400 Super AMOLED-scherm dat er fantastisch uitziet, vooral bij het bekijken van video’s. Dus fans van streaming die willen besparen, moeten hier rekening mee houden.

Beste budget Samsung – Samsung Galaxy A32 5G
Prijs: £ 249
We hebben duidelijk een groot deel van deze gids besteed aan het vertellen over de vele telefoons uit de Samsung S-serie en Z-serie die je in 2022 zullen doen zwijmelen. En geen wonder, als je bedenkt dat het de high-end vlaggenschepen en opvouwbare telefoons van Samsung zijn. Maar dat is niet het hele verhaal. Als het gaat om het middensegment en het budgetsegment van de markt, heeft Samsung zeker niet op zijn lauweren gerust.

De uitstekende Galaxy A32 5G biedt veel van de functies die mensen zo leuk vinden aan Galaxy-telefoons, maar met wat besparingen om de prijs laag te houden. Voor minder dan £ 250 krijg je een groot 6,5-inch Infinity-V-scherm, een geavanceerde quad-camera met een 48 MP hoofdsensor en een 8 MP ultrabrede sensor, een duurzame batterij van 5000 mAh en snel opladen van 15 W.

Als prijs een prioriteit is, dan vindt u andere geweldige opties in de middenklasse A-serie en budget M-serie van Samsung. Deze kunnen ook een populaire optie zijn voor mensen die naar het buitenland reizen en zich zorgen maken over het meenemen van hun eersteklas Samsung-telefoon. Hoewel als je een degelijke gsm-verzekering hebt, deze ook een wereldwijde dekking zou moeten bieden tot 180 dagen per jaar.

Ik kijk uit naar 2022

Er komen in de loop van 2022 tal van andere Samsung-apparaten op de markt die we graag zien. Hier is slechts een korte selectie.

Een reeks

Sommige telefoons die onlangs zijn gelanceerd, zijn de A03, A13, A33 5G en A53 5G. De A13 wordt geleverd met een 6,6-inch Infinity-V PLS TFT LCD-scherm en een batterij van 5000 mAh. De A33 5G wordt geleverd met een 6,4-inch 90Hz Infinity-U-display, 25W snelladen en een vingerafdrukscanner op het scherm. Terwijl de A53 5G een 6,5-inch Infinity-O 120Hz-scherm, 25W snelladen en een professioneel quad-camerasysteem zal bevatten.

M-serie

Een geweldig budgetbereik, Samsung heeft onlangs de M23 5G aan het aanbod toegevoegd. Het wordt aangedreven door een octa-core Snapdragon 750G mobiel platform en biedt een superglad 6,6-inch Full HD + 120 Hz-scherm.

Samsung Galaxy Z Fold4

Onze vingers zullen erg gekruist zijn als we richting het einde van de zomer gaan, omdat we hopen dat Samsung de hint zal nemen en de Galaxy Z Fold4 zal lanceren. Het is te hopen dat Samsung een lichter en meer stof- en waterbestendig ontwerp, een langere batterijduur, Android 12L OS en misschien zelfs een prijsdaling zal leveren.

Goed geïnformeerde sprekers hopen ook op aanzienlijk verbeterde camera’s en een geliktere integratie voor de S Pen-stylus. De verwachtingen hiervoor zijn erg hoog en het zou de beste opvouwbare telefoon kunnen zijn, niet alleen van Samsung, maar van elk bedrijf.

Samsung Galaxy Z Flip4

Oké, de Galaxy Z Flip4 zal waarschijnlijk niet zo de krantenkoppen halen als de Galaxy Z Fold4. Maar het kan nog steeds veel interesse van consumenten trekken, omdat het veel betaalbaarder is. Inderdaad, als de prijs nog iets verder zou dalen, zou het de populairste opvouwbare telefoon van Samsung tot nu toe kunnen zijn. En het lijkt erop dat het in of rond augustus wordt gelanceerd, dus consumenten krijgen de kans om de twee tegen elkaar af te wegen.

De geruchtenmolen heeft nog niet al te veel te zeggen over de Z Flip4. En het lijkt erop dat het niet al te veel zal verschillen van de Z Flip3. We denken dat het een 6,7-inch hoofdscherm en een iets vergroot 1,9-inch omslagdisplay zal hebben. Dat zou een pluspunt kunnen zijn, omdat het nog gemakkelijker zou worden om meldingen te zien zonder het apparaat te openen (een van de grootste tekortkomingen van de originele Z Flip). Het zou ook de aankomende Snapdragon 8 Gen 1+-chip, een derde achteruitrijcamera en zelfs een grotere batterij kunnen krijgen.

Samsung Galaxy Watch 5

Een ander langverwacht aanbod is de Samsung Galaxy Watch 5. Wearables zijn de afgelopen jaren big business geworden en alle nieuwe geruchten over het ontwerp en de functionaliteit van de Galaxy Watch 5 worden gretig aangegrepen. Een verleidelijke mogelijkheid is de toevoeging van een uitbreidbaar display als functie.

Samsung Galaxy Buds

Sinds twee jaar brengt Samsung in augustus nieuwe oordopjes uit. En we hopen dat 2022 hetzelfde zal bieden. Maar welke versie gaan we zien? Galaxy Buds Pro, Galaxy Buds 2 of Galaxy Buds Live?

Producten zoals Samsung’s Galaxy Buds en Galaxy Watch worden een steeds belangrijker onderdeel van de smartphone-ervaring. Onthoud dat als je een gsm-verzekering hebt van Gadget Cover, je accessoires ook gedekt kunnen worden (tot £ 150) als ze verloren gaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *