De ontwikkelingen in de technologie van mobiele telefoons gaan razendsnel en er lijkt geen maand voorbij te gaan zonder dat er weer een handset op de markt komt die je echt moet kopen.

Laten we nu eens kijken naar de telefoons waar we de komende 12 maanden naar hunkeren.

Huawei Mate X3 – verwacht in december 2022
Huawei lijkt voort te bouwen op zijn werk in de opvouwbare markt in 2023. Nadat het eerder in 2022 al de naar buiten opvouwbare Mate XS 2 had gelanceerd, beweren bronnen in China dat de naar binnen opvouwbare Mate X3 daarna zal worden gelanceerd.

Hoewel er geen officiële bevestiging is, wordt december 2022 getipt als een waarschijnlijke tijd voor een aankondiging. Het is te hopen dat de Mate X3 dunner, lichter en duurzamer zal zijn dan zijn voorganger.

Als reactie op een veelgehoorde klacht over opvouwbare apparaten, is er zelfs een suggestie dat het scherm bijna kreukvrij zal zijn! Als dit juist blijkt te zijn, kan het een belangrijke onderscheidende factor zijn ten opzichte van andere concurrerende producten op de markt, zoals de nieuwste opvouwbare producten van Samsung.

Vivo X90-serie – verwacht eind 2022
Liefhebbers van mobiele fotografie zullen uitkijken naar de komst van deze serie, hopelijk nog voor het einde van het jaar.

Recente geruchten op Chinese sociale media suggereren dat de nieuwe telefoons een scherm met een resolutie van 1,5K zouden kunnen hebben, een nog niet aangekondigde Dimensity 9200-chipset en een grotere 1-inch hoofdsensor.

OnePlus 11 Pro – verwacht in januari 2023
Er is een behoorlijk aantal gedetailleerde lekken geweest met betrekking tot de OnePlus 11 Pro. We zouden dus naar een ingrijpend herontwerp moeten kijken wanneer de telefoon uiteindelijk wordt gelanceerd.

Gebaseerd op gedetailleerde weergavelekken gezien door Pocket Lint, is misschien wel de meest voor de hand liggende verandering de achteruitrijcamera-array. In een radicale ontwikkeling zal de achteruitrijcamera in plaats van de gebruikelijke vierkante of rechthoekige camerabobbel op een gigantische cirkel lijken.

In termen van wat er onder de motorkap zit, verwachten we de nog onaangekondigde Snapdragon 8 Gen 2-processor, 16 GB RAM, tot 256 GB opslag, een 5000 mAh-batterij en 100 W SuperVOOC snel opladen.

Als OnePlus het OnePlus 10 Pro 2022-schema volgt, zouden we een eerste glimp moeten opvangen in januari 2023. Gevolgd door een wereldwijde lancering ergens in het eerste kwartaal van 2023.

Google Pixel Fold – verwacht begin 2023
Er gaan al lang geruchten over een opvouwbare telefoon van de zoekgigant, maar geruchten suggereren dat de plannen voor de release van de Google Pixel Fold recentelijk concreter zijn geworden.

Hoewel sommigen hadden gehoopt dat 2022 het jaar zou zijn waarin het eindelijk aankwam, suggereert het laatste nieuws een release-venster begin 2023.

Wees gewaarschuwd, het bedrijf moet het bestaan van de Pixel Fold nog bevestigen en de meeste speculaties zijn aangewakkerd door kleine aanwijzingen van Google. Volgens Tom’s Guide wordt verwacht dat de Pixel Fold opvouwbaar is in boekstijl met vergelijkbare schermspecificaties als de Samsung Galaxy Z Fold 4 .

Recente patenten die in de zomer door Google zijn ingediend, suggereren het wegvallen van de inkeping en de unieke toevoeging van een camera in de ring zelf. Bovendien leidde de eigen Camera-app van Google tot recente geruchten toen deze een intrigerend pictogram bevatte dat lijkt te verwijzen naar een opvouwbare telefoon.

Samsung Galaxy S23-serie – verwacht begin 2023
Het vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S23-serie, wordt waarschijnlijk begin 2023 gelanceerd, als de eerdere lanceringen van Samsung een indicatie zijn. De techneuten van Phone Arena hebben een indrukwekkend overzicht samengesteld van alle details die we tot nu toe hebben ontdekt, inclusief releasedatums, prijzen en functies.

Dat gezegd hebbende, totdat we een van deze telefoons in handen hebben, willen we niets beloven. Maar tot nu toe lijkt het erop dat Samsung de op efficiëntie gerichte Snapdragon 8 Gen 2-processor van Qualcomm in het hele assortiment zal opnemen.

Een van de modellen (hoogstwaarschijnlijk de S23 Ultra) zou moeten beschikken over een nieuwe monstergrote 200 MP hoofdcamerasensor. En zal hopelijk nog betere prestaties bieden bij weinig licht.

Houd je van Samsung, maar kun je de allernieuwste technologie niet betalen? Bekijk de eerdere telefoons van Samsung om te zien of ze binnen uw budget passen.

Huawei P60 Pro – verwacht begin 2023
Toen de Huawei P50 Pro begin 2022 eindelijk in het VK arriveerde, bood hij eersteklas bouwkwaliteit, een verbluffend scherm en een aantal serieus krachtige camera’s, waaronder een periscooplens die een verbluffende 200x digitale zoom bood! Maar kan dat in 2023 nog verbeterd worden?

The Times of India meldt dat de Huawei P60 en P60 Pro naar verwachting ergens in maart 2023 zullen worden gelanceerd. Hoewel geruchten over specificaties en functies dun gezaaid zijn, verwachten we dat de P60-handsets een serieus krachtige camerakit zullen bevatten en een volledige -scherm ervaring.

Maar wees gewaarschuwd. Als we rekening houden met de vertragingen die de P50 ondervindt, kan het even duren voordat we handsets op de Britse kust zien aankomen.

Xiaomi 13-reeks – verwacht begin 2023
Xiaomi lanceert zijn nieuwe vlaggenschiptelefoons vaak aan het einde van het jaar in China, terwijl de rest van de wereld moet wachten tot februari of maart het volgende jaar. Dus houd je ogen open terwijl we het winterseizoen ingaan.

Als het gaat om het Xiaomi-assortiment, lijken er maar weinig geruchten te zijn. Hoewel geruchten in de branche suggereren dat Xiaomi zijn band met Leica zal voortzetten. Verwacht dus serieus capabele camera-hardware.

TechRadar heeft gerapporteerd over een gedetailleerd lek voor de Xiaomi 13 Pro. Dit suggereert een Snapdragon 8 Gen 2-chip, tot 12 GB RAM, tot 512 GB opslag, een 6,7-inch 2K-scherm, een 4.800 mAh-batterij en 120 W opladen.

Samsung Galaxy Z Fold 5 – verwacht augustus 2023
Als het om opvouwbare telefoons gaat, loopt Samsung echt voorop, met de Galaxy Z Fold 4 als de beste opvouwbare die momenteel op de markt is. Met dat in gedachten is de Z Fold 5 bijna zeker een telefoon die het waard is om in de rij te staan.

De huidige beste schattingen suggereren dat het volgende opvouwbare vlaggenschip van Samsung pas ergens in augustus 2023 op deze kusten zal arriveren. In termen van wat we kunnen verwachten, is het enige solide lek dat we tot nu toe hebben, dat het de Snapdragon 8 Gen 2-processor zal bevatten.

Het is ook waarschijnlijk dat het grote opvouwbare scherm gepaard gaat met een vergelijkbaar groot prijskaartje. U kunt dus maar beter nu beginnen met sparen!

Voor een mogelijke verlanglijst met functies vragen de experts van Tech Radar dat de Z Fold 5 dezelfde camera’s heeft als de Galaxy S23 Ultra, geen zichtbare vouw, een lagere prijs, sneller opladen en een grotere batterij. We hopen dat Samsung luistert!

Google Pixel 7a – verwacht zomer 2023
google phone met google zoekbalk eroverheen

Een van de beste budget-Android-telefoons van 2022 was ongetwijfeld de Google Pixel 6a, dus het spreekt voor zich dat Google zal proberen deze prestatie in 2023 te herhalen met de Google Pixel 7a.

Voortbouwend op het succes van de Pixel 7 en Pixel 7 Pro, zou de Pixel 7a een no-brainer kunnen zijn voor kostenbewuste consumenten.

Het is duidelijk dat we kunnen verwachten dat de Pixel 7a de Pixel 7 op veel manieren nabootst, maar er kunnen enkele verrassingen zijn. Sommige technische tipsters hebben een keramische behuizing, een Tensor G2-processor en een 50MP-camera met een periscooplens voorgesteld.

Als we afgaan op eerdere modellen uit de A-serie, zou de Pixel 7a op tijd moeten arriveren voor de zomer van 2023. Net op tijd om op vakantie te gaan!

Sony Xperia 1 V – verwacht medio 2023
Met volledig handmatige bediening van het camerasysteem, een fantastisch scherm en een koptelefoonaansluiting, heeft de Sony Xperia 1 IV uit 2022 veel te bieden. Ook al is het, in de woorden van het Wired reviewteam, ‘absurd duur’.

Komt er in 2023 een vervolg op de agenda? Tech Radar stelt voor om rond midden 2023 uit te kijken naar innovatieve verrassingen.

iPhone 15-reeks – verwacht in september 2023
Hoewel de iPhone 14-reeks nog niet zo lang te koop is, is de geruchtenmolen al in een stroomversnelling gekomen als het gaat om de volgende generatie iPhones. Apple heeft al plannen bevestigd om over te stappen van de Lightning-poort naar USB-C in overeenstemming met de Europese wetgeving, maar wat staat er nog meer op het programma?

MacRumors somt het volgende op als mogelijke functies:

Het zogenaamde Dynamic Island dat in de iPhone 14 Pro-modellen is geïntroduceerd, wordt uitgebreid naar de hele line-up.
De iPhone 15 Pro-modellen kunnen overstappen van fysieke knoppen naar solid-state/haptische knoppen.
Een ‘periscoop’-cameralens toegevoegd aan het duurste en duurste model.
Meer 8 GB RAM.
Door Apple ontworpen modemchips.
A-serie chips gebouwd met behulp van de volgende generatie 3nm-technologie.
Hoewel veel van deze geruchten moeilijk vast te pinnen zijn, zal de iPhone 15-reeks gelukkig vrijwel zeker in september/oktober 2023 aankomen.

Zorg ervoor dat je de juiste verzekering voor iPhones klaar hebt staan voor wanneer ze aankomen!

iPhone 15 Ultra – verwacht september 2023
Terwijl reikhalzend wordt uitgekeken naar de hele iPhone 15-lijn, is de opwinding onder techfans een tandje bijsteken door geruchten dat het Pro Max-model zou kunnen worden vervangen. Het zogenaamde ‘Ultra’-model zou camera’s van het volgende niveau, een titanium chassis en een nog zwaarder prijskaartje kunnen hebben.

Als je deze geruchten mag geloven, wil je een verzekering voor iPhones die geschikt zijn voor zo’n dure en superbegeerlijke telefoon.

Het team van Gadget Cover kan daarbij helpen en bij andere verzekeringen voor iPhone-behoeften.

Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro – verwacht in oktober 2023
Als het op de technische kalender aankomt, is een van de weinige constanten dat Google in oktober een vlaggenschip Pixel lanceert. Dus, net zoals oktober 2022 de komst van de Pixel 7 en Pixel 7 Pro zag, zal oktober 2023 vrijwel zeker de lancering van een Pixel 8 zien.

Motorola Razr 2023 – verwacht eind 2023
Met het nieuws dat de derde generatie Motorola Razr 2022-editie binnenkort op de Europese markten zal verschijnen, is de aandacht van technologieliefhebbers verlegd naar een mogelijke follow-up in 2023. Een leaker suggereert dat Motorola volgend jaar nog twee Razr-telefoonmodellen zou kunnen lanceren.

Codenaam Juno en Venus, we weten niet precies hoe het paar eruit zal zien en zal verschijnen. Het lijkt echter waarschijnlijk dat een van hen vergelijkbaar zal zijn met de huidige clamshell uit 2022, terwijl de andere een opvouwbaar groot scherm zou kunnen zijn, zoals de Galaxy Z Fold.

6 vragen om u te helpen de kosten van uw nieuwe telefoon te verlagen
Welk model je ook kiest, stel jezelf deze zes snelle vragen om geld te besparen op je mobiel.

Heb je echt een langdurig contract nodig?
Hoewel een contract van twee tot drie jaar in eerste instantie misschien een goedkope optie lijkt, zal het op de langere termijn vaak duurder blijken te zijn. Als je het geld hebt, kan het een goede beslissing zijn om vooraf te betalen voor een SIM-vrije telefoon en een apart SIM-only contract toe te voegen.

Consumentenkampioen Welke? heeft een superhandige contractcalculator voor mobiele telefoons om het proces van het berekenen van de potentiële besparingen zo veel gemakkelijker te maken. Kijk eens wanneer u de volgende keer onderzoek doet naar een nieuw telefooncontract.

Zou een ouder of budgetmodel het net zo goed doen?
Zoals je kunt zien in ons overzicht van aankomende telefoons, kunnen iPhones en Samsungs van topklasse inderdaad erg verleidelijk zijn. Maar heb je echt alles nodig wat ze aanbieden?

Het kiezen van een oudere telefoon of een handset met minder functies zal je nog steeds belonen met verbluffende prestaties, maar tegen lagere kosten.

Is het bijvoorbeeld de moeite waard om de iPhone 14 te kopen of bij de 13 te blijven? We wegen de voor- en nadelen elders op onze blog tegen elkaar af.

Heb je PAYG overwogen?
Netwerkaanbieders zijn zich er terdege van bewust dat consumenten steeds meer zoeken naar manieren om te besparen op contractkosten. En een eenvoudige oplossing is om Pay-As-You-Go (PAYG) te kiezen voor uw volgende telefoon.

PAYG betekent dat u alleen betaalt voor wat u gebruikt en het is een populaire manier om volledige controle te hebben over wat u uitgeeft. Bekijk de PAYG-deals van uw huidige provider en hun rivalen om te zien hoeveel u mogelijk kunt besparen op bellen, sms’en en data.

Heb je echt onbeperkt bellen en data nodig?
Veel van de duurdere mobiele telefooncontracten zullen klanten proberen te lokken met onbeperkte data of belaanbiedingen. Maar als u niet echt een zware gebruiker bent, gaat het meeste van waar u voor betaalt verloren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *