De tablet, die het midden houdt tussen een smartphone en een laptop, blijft populair. Ontdek welke tablet u moet kopen door deze gids met de beste tablets die beschikbaar zijn in 2022 te lezen.

Zelfs als de markt voor tablets niet meer zo actief is als vroeger, waarderen sommige mensen de industrie nog steeds. Tablets hebben touchscreens die variƫren in grootte van 8 tot 13 inch, passend tussen smartphones en laptops. Met zijn iPads, de beste beschikbare modellen ongeacht de prijsklasse, domineert Apple historisch gezien de tabletmarkt.

Dankzij krachtigere processors en accessoires zoals toetsenborden die tablets meer een hybride apparaat maken, stappen tablets steeds meer op de tenen van ultrabook-computers. Steeds meer functies die voorheen exclusief waren voor desktopbesturingssystemen, worden in hun besturingssystemen opgenomen. Het is nu mogelijk om over te stappen van een ultrabook naar een tablet, met name op Apple-modellen die speciale aandacht krijgen van softwareleveranciers als Adobe of Microsoft.

Tablets zijn geweldige draagbare entertainmentsystemen of gezinscomputers. Ze kunnen ook nuttig zijn voor studenten, vooral voor kunststudenten die er een stylus bij kunnen gebruiken.

Welke tablets zijn het beste, zowel wat betreft uw behoeften als uw budget? Bekijk onze gids om de beste keuze te maken.

Hoe kies je de beste tablet voor jou?

De populariteit van tablets is afgenomen naarmate smartphones groter worden. Dit verklaart waarom ze met behulp van toetsenborden of stylussen steeds meer gericht zijn op productiviteit. Als gevolg hiervan, hoewel toptablets nog steeds uitstekende apparaten zijn voor webnavigatie en entertainment, evolueren ze in de eerste plaats naar tools voor creatie. Bovendien zijn goedkopere producten altijd uitstekende secundaire apparaten om onderweg Netflix of Disney+ te kijken.

Het aantal merken dat actief op de markt blijft concurreren, is drastisch afgenomen als gevolg van de achteruitgang van de tabletmarkt. Apple en Samsung zijn de twee reuzen die het grootste deel van de markt beheersen. Andere fabrikanten zijn onlangs teruggekeerd naar de markt of zijn erin getreden. Dit is het geval bij Xiaomi, dat een betaalbare Android-tablet van hoge kwaliteit levert, evenals bij Realme en Huawei.

Nu smartphones schermen hebben die zo groot zijn als 7 inch, raden we aan om over te stappen op tablets van 10 inch of meer om het meeste uit je tablet te halen. Kleinere apparaten, misschien zo klein als 8 inch, kunnen gerechtvaardigd zijn in sommige meer unieke omstandigheden. Met zijn Fire HD 8-model biedt Amazon ook een middenweg die voor sommigen aantrekkelijk kan zijn.

Apple iPad Air M1 (2022): de beste iPad
iPad Lucht 5

De vergelijking van de iPad Air met de iPad Pro is zelfs nog relevanter voor het model uit 2022. De Bionic-chip is in de nieuwste tabletversie vervangen door de Apple M1 CPU. De garantie is om u te voorzien van stroom die vergelijkbaar is met die van MacBooks of zelfs iPad Pro’s.

Aangezien de lijnen van zijn nieuwe tablet ongewijzigd zijn gebleven, handhaaft Apple zijn conservatisme op de ontwerpafdeling. Het scherm is nog steeds 10,9 inch groot en heeft een Full HD-weergave. Het biedt ook de standaard verversing van 60 Hz. Bovendien biedt de iPad Air optionele 5G-compatibiliteit. Simpel gezegd, het is de beste tablet die momenteel op de markt verkrijgbaar is, gezien zijn prijs. Voor het instapmodel met 64 GB opslagruimte bedragen de kosten van de nieuwe iPad Air $ 599.

We raden je aan om geld uit te geven aan een behuizing en een toetsenbord als je er een serieuzere werkcomputer van wilt maken. We kozen voor de Logitech Folio voor deze categorie vanwege de uitstekende fabricagekwaliteit, het comfort van het toetsenbord en de toevoeging van een touchpad.

Vind je de iPad Air iets te lomp? Je hebt nu toegang tot de vernieuwde iPad mini met een 8,3-inch scherm, een Apple A15-processor en een moderner design. Hoewel de kosten iets stijgen, is dit een geweldig klein alternatief voor de iPad Air.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra: de beste Android-tablet
Beste tablets in MaleisiĆ« in 2022 – Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Samsung is het enige bedrijf dat de dominantie van Apple op de tabletmarkt kan uitdagen. De Koreaanse fabrikant probeert de grenzen van zijn mogelijkheden te testen met de nieuwe Galaxy Tab S8 Ultra. Het resultaat is ongetwijfeld onvoldoende om de iPad Pro M1 te evenaren, maar Android-gebruikers hebben nog steeds toegang tot hun accounts.

Houd er eerst rekening mee hoe groot de tablet is. Het biedt een prachtig 14,6-inch scherm met een inkeping aan de bovenkant. Het touchscreen van Samsung is zoals gewoonlijk van het hoogste kaliber. Je hebt recht op een verversingssnelheid van 120 Hz en een goed contrast. Houd de modus op Levendig om de best mogelijke prestaties te ervaren.

Het is een Snapdragon 8 Gen 1-processor. Het is een van de beste apparaten die u met Android kunt gebruiken, omdat u hiermee alle software optimaal kunt gebruiken. De Apple M1-chip is de enige die beter presteert dan de Snapdragon CPU. Ten slotte biedt de tablet een batterijduur van een hele dag.

Het is niet de meest betaalbare optie op onze lijst en kost $ 1.099. De Samsung Galaxy Tab S8 Ultra is echter een product van zeer hoge kwaliteit, zoals de test suggereert.

Onze aanbeveling is om naar tablets van de vorige generatie te kijken als je wat minder geld wilt uitgeven en toch een tablet wilt die goed presteert. De Galaxy Tab S7+ doet het nog prima in deze situatie, maar heeft een minder krachtige processor en touchscreen.

Apple iPad 10 (2022): de beste goedkope iPad die er is
iPad 10e generatie

Met de tiende generatie van de iPad werkt Apple deze instaptablet zoals elk jaar bij in zijn catalogus. De prijs van deze tablet is licht gestegen als gevolg van inflatie en kwam uit op $ 449, maar in ruil daarvoor biedt de iPad 10 een aantal handige nieuwe functies. Met name het uiterlijk van de USB-C-poort is voordelig.

Bovenal biedt de iPadOS-software van de iPad 10 een volledige gebruikerservaring. Deze zit boordevol widgets en apps. Dagelijks gebruik is echt genieten. De Apple A14 Bionic-chip daarentegen zorgt voor de interne voeding. Afhankelijk van de gekozen versie, wordt deze geleverd met 64 of 256 GB opslagruimte. De aangeboden prestaties zijn voldoende voor de meeste use-cases, maar als je verder wilt gaan, moet je een M1 gebruiken.

De iPad 10 heeft een batterijduur van twee dagen zonder noemenswaardige problemen. De tablet laadt in anderhalf uur op tot 100% met de meegeleverde 120W-oplader. Nog iets over het scherm. Het 10,9-inch LCD-scherm heeft een respectabele helderheid, die in onze test werd gemeten op 501 cd/m2. Het is nauwkeurig gekalibreerd voor dagelijks gebruik.

De prijsstijging van de iPad 10 is het enige echte minpunt in vergelijking met de vorige generatie. Als u een product wilt dat lang meegaat, moet u naar onze mening deze investering doen.

Apple iPad Pro 12.9 M1: de krachtigste iPad
iPadPro 2022

Door dezelfde Apple M1-processor te gebruiken als de MacBook Pro M1, stijgen de prestaties als resultaat, en als een toegevoegde bonus is het ontwikkelen van applicaties veel eenvoudiger. Dit is het geval bij de iPad Pro 12.9 met de M1-chip. Het is de krachtigste iPad in de line-up.

Er komen nog meer veranderingen aan omdat Apple een mini-LED-paneel toevoegt aan zijn duurste tablet. Mini-LED-technologie, die al in sommige televisies wordt gebruikt, biedt meer helderheid en, nog belangrijker, een hogere contrastverhouding. Houd er rekening mee dat het 11-inch model niet over de nieuwste schermtechnologie beschikt; alleen het 12,9-inch model doet dat.

Sinds het een 12 MP ultragroothoeksensor heeft, krijgt de camera aan de voorkant ook een mooie verbetering. Dit laatste houdt je altijd in beeld tijdens videogesprekken door de kracht van de M1 te gebruiken om een uitstekende volgfunctie te bieden.

Een gloednieuw (en ongelooflijk prijzig) toetsenbord genaamd Magic Keyboard wordt meegeleverd met deze nieuwe iPad Pro. In combinatie met dit accessoire vervaagt de iPad Pro de grens tussen een tablet en een gewone computer verder. Het onderscheidt zich duidelijk als de beste tablet voor werken in het algemeen. De prijs is ook vergelijkbaar met een high-end computer.

Xiaomi Pad 5: de best betaalbare Android-tablet
Xiaomi-pad 5

Hoewel Xiaomi extreem actief is in de smartphonebranche, speelt het nu cool op de tabletmarkt. Met deze Pad 5, die direct de Apple iPad 10 bestrijdt, is de situatie veranderd.

Het maakt gebruik van een 16:10-formaat en heeft een aantrekkelijk ontwerp en aluminium constructie. Het 11-inch scherm zelf geeft een algemeen acceptabel beeld. We hechten veel waarde aan de compatibiliteit met 120 Hz, wat echt ongebruikelijk is in deze prijsklasse. De opname van een Snapdragon 860 is ook een welkome verrassing. De chip is sterk en blinkt vooral uit in gamen. Er is niets mis met autonomie. Afhankelijk van de behoeften, krijgen we meestal ongeveer 10 uur.

Zoals gebruikelijk bij Xiaomi MIUI, dat is opgenomen in versie 12.5, wordt de softwarecomponent geleverd. Over het algemeen is de gebruikerservaring dus positief, ondanks het feit dat problemen met de Android-tabletapplicatie niet alleen door de gebruikersinterface kunnen worden opgelost.

Xiaomi Pad 5 krijgt de titel van de best betaalbare Android-tablet in deze gids. Het is een betrouwbaar apparaat uit het middensegment dat aantrekkelijk zal zijn voor mensen die niet van iPads houden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *